Prezidents: Latvieši pasaulē vairs nav tikai sēņu lasītāji (133)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš pauž pārliecību, ka patriotisms ir katra izdarīts labs darbs, kura augļus var baudīt pārējie, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā šis darbs tiek veikts.

Sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» Bērziņš atzina, ka pasaulē nu jau aptuveni trešdaļa no darbaspējīgajiem cilvēkiem migrē, meklējot darbu, tāpēc nav jābrīnās par Latvijas iedzīvotāju vēlmi doties uz ārzemēm peļņas nolūkā.

«Uzskatu, ka patriotisms ir katra izdarīts labs darbs, kura augļus var baudīt pārējie. Pasaule ir tik atvērta, praktiski trešā daļa no darba spējīgajiem migrē. Pasaule ir tik globāla, uzņēmumi ir spiesti uzaicināt darbiniekus no visas pasaules. Tas nav nekas jauns, nekāds brīnums,» sacīja prezidents.

Runājot par Latvijas iedzīvotāju aizbraukšanu darbā uz ārzemēm, Bērziņš atzīmē, ka te vairs nevar runāt par mazkvalificēto darbinieku emigrāciju. «Katrs meklē savu vietu dzīvē, atvērtajā pasaulē var no jebkuras vietas mūs [Latviju] atbalstīt. Latvieši pasaulē vairs nav sēņu lasītāji,» uzsvēra prezidents.

Jautāts, kāda ir valsts loma, meklējot savu vietu dzīvē, Bērziņš atbildēja, ka «valsts loma samazinās». «Globālā ekonomika aizņem šo vietu. Valsts loma ir rūpēties par iekšējo un ārējo drošību, izglītību un veselības aprūpi. Pārējais ir atvērts,» teica viņš.

Komentāri (133)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu