Prezidents neuzticas ZRP škeltniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš ir skeptisks par sešu no Zatlera reformu partijas (ZRP) izstājušos deputātu uzticamību, pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem apliecināja valdības sarunu vadītājs un premjers Valdis Dombrovskis (V).

Pēc viņa teiktā, tagad tiks strādāts pie koalīcijas modeļa pilnveidošanas. Ir vairāki risinājumi, ko pārrunās partijas. Rīt jau varētu piedāvāt kādus risinājuma variantus.

Dombrovskis norādīja, ka «Vienotība» ir atvērta Zaļo un zemnieku savienības pieaicināšanai, ko ZRP novilkusi kā «sarkanās līnijas».

Savukārt pret «Saskaņas centra» pieaicināšanu valdībā iebilst nacionālā apvienība.

Pēc sarunām nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars norādīja, ka ir maz risinājumu, lai varētu pilnveidot pašreizējās koalīcijas modeli. «Maigi izsakoties, iespēju nav palicis daudz,» norādīja Dzintars. Viņš uzsvēra, ka nacionālā apvienība darīs visu, lai saglabātu topošās koalīcijas veidolu.

Savukārt Valdis Zatlers norādīja, ka viņš ciena katru ievēlēto deputātu un uzskata, ka ir jārespektē visu 56 deputātu griba, arī to, kuri ir izstājušies no ZRP, bet tagad pauduši atbalstu potenciālās koalīcijas modelim.

Jautāts par iespēju strādāt kopā ar Zaļo un zemnieku savienību, Zatlers atkārtoti norādīja, ka ZRP jau pirms vēlēšanām šajā jautājumā noteica sarkano līniju un viņi respektēs vēlētāju izvēli to atbalstīt, balsojot par ZRP.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, ZRP līderis aicināja nesteigties ar secinājumiem par partijas iespējamo nonākšanu opozīcijā un uzsvēra, ka ir jādara viss, lai izveidotos valdība, par kuru un kuras premjera kandidātu ir parakstījušies 56 deputāti.

«Turpināsim strādāt pie pašreizējā koalīcijas modeļa pilnveidošanas, un rīt varētu notikt tālākās sarunas,» sacīja Dombrovskis, neprecizējot, kā šī pilnveidošana varētu notikt. Lai varētu sīkāk komentēt šo jautājumu, vēl ir nepieciešams par to vienoties partiju sarunu vadītāju grupās.

Dombrovskis pieļāva varbūtību, ka iespējamie risinājumi, kas rīt tiks piedāvāti prezidentam, varētu tapt zināmi šodien, taču, visdrīzāk, par tiem uzzināsim trešdien.

Kā ziņots, ZRP svētdien pameta tā dēvētais «Olšteina sešinieks» - Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu