Prezidents rosina pagarināt valsts zemes iznomāšanas maksimālo termiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Piektdien Valsts prezidents Andris Bērziņš izmantoja Satversmes 47.pantā noteiktās tiesības un ierosināja likuma grozījumus, lai precizētu likuma normu interpretāciju, kas uzlabotu uzņēmējdarbības infrastruktūras pieejamību un investīciju vidi, portālu «Apollo» informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Rosinātās izmaiņas attiecas uz likuma «Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu» 6.1 pantu un Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 22.pantu.

Rosinātās izmaiņas paredz nodrošināt, ka abu šo likumu regulējums netiktu sajaukts, kā rezultātā valsts un pašvaldību zemes nomas iznomāšanas maksimālais termiņš nebūtu tikai 12 gadi, kas daudzos gadījumos nav ekonomiski pamatoti un veido dažādas juridiski neloģiskas situācijas.

Valsts prezidents vērš uzmanību, ka Saeima 2007. un 2009.gadā ir pieņēmusi šķietami pretrunīgus grozījumus dažādos likumos, un rosina to labot, nosakot, ka zemes nomas jautājumos prioritārs ir Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likums.

Šādi tiks radīti labāki priekšnoteikumus investīciju videi Latvijā un dos kompetentajām institūcijām nepieciešamo rīcības brīvību atbilstoši Saeimas 2007.gada 21.jūnijā pieņemtajiem Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma grozījumiem.

Šī iniciatīva sagatavota pēc daudzu pašvaldību lūguma un sadarbībā ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju. Paredzams, ka šai iniciatīvai tuvākajā laikā sekos vēl citas, kas arī attieksies uz izmaiņas tiesiskajā regulējumā investīciju vides uzlabošanai un pašvaldību lomas stiprināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu