Prieka pasākums bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens

Atzīmējot Rīgas Doma 801 dzimšanas dienu, jau otro gadu notiks prieka pilns pasākums - «Doms bērniem». Tā būs diena, kad seno baznīcu piepildīs bērnu balsis un rosība, jo pasākuma ietvaros būs vairāk kā desmit radošās darbnīcas, kurās taps pērlīšu rotas, ziedu vijas, vitrāžas un zīmējumi, kā arī bērniem būs iespēja piedalīties takās, kurās varēs atklāt 801 gadu vecās ēkas noslēpumus. Tāpat būs iespēja tuvumā apskatīt un saklausīt slavenās Doma ērģeles un no koka klucīšiem uzcelt pašiem savu Domu. Dienas galvenais notikums būs īpaši šim pasākumam radītā luga bērniem - «Pūķa ceļojums».

Darbnīcas, svētbrīdis un uzvedums

Pērn gada «Doms bērniem» dienā baznīcā bija vairāki simti bērnu un viņu vecāku. Daudziem, iespējams, tas bija pirmais solis baznīcā un iespēja ieraudzīt savu, īpašo Domu. Lielā atsaucība lika aizdomāties par turpinājumu, un tā jauna tradīcija ir sākusies - «Doms bērniem» būs arī šovasar!

Atkal būs gan radošās darbnīcas, kas pagājušogad tā patika bērniem, gan jauni pārsteigumi. Un protams-Pūķa ceļojums, krāsaina un muzikāla izrāde Doma dārzā, kurā varēs līdzdarboties visi mazie skatītāji.

Arī šogad «Doms bērniem» tapšanā un norisē piedalīsies daudzi Rīgas Doma draugi. Pasākuma pirmajā daļā bērni varēs atrast katrs sev tīkamu nodarbi, iesaistoties daudzajās radošajās darbnīcās, piemēram, izgatavot paši savu nozīmīti ar Domu vai arī apgūt zīmēšanu mākslinieka Māra Subača vadītajā studijā.

Darbnīcu darbošanās noslēgsies ar kopīgu svētbrīdi, kur savu vietu atradīs katras darbnīcas pienesums, izceļot tēmu PRIEKS!

Vēlāk, turpinot aizsākto tradīciju, visi mazie dalībnieki tiks aicināti Domā dārzā, lai piedalītos uzvedumā «Pūķa ceļojums». Izrādes «Pūķa ceļojums» tekstu rakstīja dzejniece Inese Zandere, mūziku dziesmām sacerēja Ieva Marta Graudiņa, režiju veido Valdis Lūriņš, tērpus izrādes dalībniekiem gatavoja Sonita Pāvuliņa, stāstu izstāstīs Kaspars Znotiņš, Ilze Dobele, Gints Ceplenieks un citi.

Esiet mīļi gaidīti «Doms bērniem» pasākumā 4.augustā plkst.10.00, Rīgas Domā un Rīgas Doma dārzā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu