Priesteru seksuālās vardarbības upuri rīkos protestu pie Vatikāna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bērnībā no priesteru seksuālās vardarbības cietušie cilvēki nākamajā mēnesī rīkos demonstrāciju pie Vatikāna, nosodot katoļu baznīcas lomu skandālā, sestdien paziņoja cietušos pārstāvošā organizācija.

31.oktobrī paredzētajā protestā piedalīties uzaicinātas arī upuru asociācijas no ASV, vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA. 


«Tas būs starptautisks protests un mēs dosimies pie Vatikāna, lai vēlreiz nosodītu šos daudzos [pedofilus], kas šokēja gados jaunos upurus un līdz šim nebija zināmi,» sacīja itāļu organizācijas preses pārstāvis Marko Lodo Ricīni.

«Pienākusi stunda, kad jāuzzina patiesība,» sacīja Ricīni.

Maijā Itālijas bīskapu konference paziņoja, ka pēdējos desmit gados caur «kanoniskajām procedūrām» izgājušas aptuveni 100 lietas par priesteru seksuālo vardarbību pret bērniem.
Katoļu baznīca pārdzīvo vienu no smagākajām krīzēm pēdējos gados kopš ziņojuma publicēšanas 2009.gada novembrī, kas atklāja sistemātisku bērnu seksuālu izmantošanu un notikušā slēpšanu Īrijas katoļu baznīcā, un pēc tam līdzīgi gadījumi atklājās virknē citu valstu, tostarp Beļģijā un Vācijā. Itālijā katoļu institūtā Veronas pilsētā priesteri un personāls laika posmā no 50. līdz 80.gadiem seksuāli izmantoja 68 kurlmēmums bērnus.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu