Privātmāju pircēji interesējas par ekonomiskām, nelielām privātmājām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Privātmāju sektorā šā gada otrajā ceturksnī nav novērota pircēju interese par īpašumiem cenu kategorijā no 200 000 līdz 300 000 eiro (no 140 000 līdz 210 000 latu), teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" dzīvojamo platību tirgus pārskatā.

Tirgū ik pa laikam tiek piedāvāti labi un pieprasījumam atbilstoši piedāvājumi, pieprasītās atrašanās vietās un par atbilstošām cenām. Šādiem īpašumiem ir attiecīga pircēju kategorija, kas ir ieinteresēta īpašumu iegādē, taču šādu piedāvājumu ir ārkārtīgi maz, norāda "Ober-Haus". Joprojām diezgan daudz ir pārdevēju, kas savus īpašumus mēģina pārdot par tirgus situācijai neatbilstoši augstām cenām.

Pārsvarā privātmāju potenciālie pircēji interesējas par ekonomiskām, nelielām privātmājām cenā līdz 100 000 eiro (70 000 latu). "Ober-Haus" speciālisti novērojuši, ka ir klientu kategorija, kas ir gatavi iegādāties arī dārgākus īpašumus Piņķos - pat par 300 000 eiro (210 000 latu) un vairāk, taču šādus īpašumus pārsvarā gatavi iegādāties ārvalstu pircēji.

Otrajā ceturksnī aktivitāti turpināja iepriekš parādījusies vietējo pircēju kategorija, kas Rīgas rajonos ir gatavi iegādāties arī nepabeigtas vai pat sliktā stāvoklī esošas privātmājas, ja vien tās nepārsniedz 50 000 eiro (35 000 latu) cenu.

Visaktīvāk vietējie pircēji turpina izrādīt interesi par banku meitu uzņēmumu piedāvājumiem, jo tiem var saņemt izdevīgākus kreditēšanas nosacījumus, kā arī īpašumus, kas ir remontējami, bet ar labu atrašanās vietu, taču šādu piedāvājumu nav daudz, teikts pārskatā.

Otrajā ceturksnī klientu interese par zemes gabalu iegādi privātmāju būvniecībai turpināja paaugstināties. Pēc "Ober-Haus" speciālistu domām, tas joprojām saistīts ar neatbilstošo privātmāju segmenta piedāvājuma un pieprasījuma attiecību.

Otrajā ceturksnī parādījusies interese par zemes gabaliem mazdārziņu rajonos. Taču pārsvarā tomēr klienti vēlas iegādāties labus zemes gabalus ar visām komunikācijām. Ja komunikāciju nav, tad pircējiem vairs nav intereses par īpašumu, norāda "Ober-Haus".

Klientus interesē un tiek izskatīti piedāvājumi, kuru cena ir ap 15 līdz 20 eiro (10,5 līdz 14 lati) par vienu kvadrātmetru Rīgas apkārtnē un 30 līdz 40 eiro (21 līdz 28 lati) par vienu kvadrātmetru Rīgā. Ir interese arī par zemes gabaliem līdz 50 kilometru attālumā no Rīgas.

Otrajā ceturksnī turpinājās jau iepriekš sākusies aktivitāte lauksaimniecības zemes tirgū, kur aktīvāki palikuši gan pārdevēji, gan pircēji, norāda "Ober-Haus". Kopumā arī šajā segmentā lielākā interese ir par banku īpašumā esošiem īpašumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu