Prognozē, ka iespējama vētra; spēkā sinoptiķu brīdinājums (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Doce Sapienss, CC BY-NC-ND 2.0

Piektdien no rīta un dienā daudzviet Latvijā gaidāmas lietusgāzes, vietām būs pērkona negaiss ar ļoti stiprām lietusgāzēm un vēja brāzmām, kas var sasniegt vētras spēku, tāpat negaisa mākoņi dažviet atnesīs krusu.

Dienā iegriezīsies mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās piekrastē neatkarīgi no negaisa mākoņiem sasniegs 16-21 metru sekundē. Valsts lielākajā daļā uzspīdēs saule.

Gaisa temperatūra nebūs augstāka par +17..+21 grādu. Stipru nokrišņu laikā, kā arī vakarā tā vietām pazemināsies līdz +12..+13 grādiem.

Rīgā īslaicīgi līs, iespējamas stipras pērkona lietusgāzes ar vētrainu vēju. Dienas gaitā starp mākoņiem parādīsies saule un iegriezīsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz 18 metriem sekundē.

Latviju šķērso aukstā atmosfēras fronte, piektdien un visas turpmākās dienas laikapstākļus noteiks ciklona rietumu mala.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi tikmēr brīdina, ka piektdien Rīgā gaidāms stiprs lietus, dienas laikā nokrišņu daudzums sasniegs 15 līdz 17 milimetrus.

Tāpat stipras lietusgāzes gaidāmas arī citviet Latvijā, kur nokrišņu daudzums vietām sasniegs 15 līdz 18 milimetrus.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu