Prognozē, kad varētu atgriezties siltais laiks (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fohlin, CC BY-NC 2.0

Siltums Latvijā pamazām sāks atgriezties brīvdienās, kad nedēļas gaitā valdošos lēnos līdz mērenos ziemeļu puses vējus nomainīs rietumu, dienvidrietumu vēji, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Tiek prognozēts, ka naktī uz svētdienu, 6.aprīli, jau atkal termometra stabiņš nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes, bet svētdien dienā no jauna pakāpsies virs +10 grādu atzīmes, vietām sasniedzot pat +13 grādu atzīmi.

Sestdiena vēl gaidāma sausa un saulaina, bet svētdien no rietumiem Latvijai tuvosies lietus mākoņu zona, tomēr to, cik plašu un intensīvu nokrišņu zona tā nesīs, vēl jāprecizē nedēļas gaitā, uzsver sinoptiķi.

Tikmēr aprīļa pirmajās dienās vietām Latvijā gaidāms neliels sniegs un slapjš sniegs ar lietu.

Sinoptiķi gan norāda, ka kopumā nokrišņu Latvijā būs maz, jo laika apstākļus pamatā noteiks anticikloni, kas no Skandināvijas pussalas pāri Baltijas jūrai virzīsies uz dienvidaustrumiem. Tikai to perifērijā veidosies nelielas un maz intensīvas nokrišņu zonas.

Nedēļas gaitā debesis palaikam skaidrosies, dienā starp mākoņiem spīdēs arī saule. Tomēr arī tās ietekme būtiski gaisa temperatūru nepaaugstinās – naktīs teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels sals, bet dienas laikā gaiss iesils vien līdz +3...+8 grādiem.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu