Prognozes: Latvija paliek ārpus fināla, uzvar - Dānija (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā šodien svarīga diena Latvijai - par vietu finālā cīnīsies mūsu pārstāvji «PeR». Bukmeikeri gan paredz puišu grupai ne visai spožu startu - latviešiem finālu neredzēt, prognozē «Triobet» bukmeikeri.

Malmē no 39 valstīm iekļūt finālā un uzvarēt lielākās iespējas esot Dānijai, tāpat arī Ukrainai un Norvēģijai.

«Eirovīzijas finālā noteikti redzēsim Dānijas, Ukrainas un Norvēģijas spēcīgās dziedātājas. Bukmeikeri prognozē, ka, visticamāk, uzvarēs Dānija. Popmūzikas ar tautiskuma pieskaņu stilā veidotā dziesma, ar kuru piedalās šī valsts, ir tāda tipa, kam parasti Eirovīzijas konkursos veicas ļoti labi. Jāatzīmē, ka Dāniju pārstāvošās solistes Emelijas de Forestas izpildījums uz skatuves ir ļoti profesionāls,» atzīmē «Triobet» bukmeikers Frederiks Suvangs.

Ukraina un Norvēģija ir izvēlējušās dziedātājas ar ļoti spēcīgu vokālu, sev atbilstošām dziesmām un piedziedājumiem, kurus ir viegli atcerēties. Šo trīs valstu izpildītājas Eirovīzijas konkursā ievērojami izceļas uz kopējā fona kā spēcīgas kandidātes uz uzvaru, uzskata «Triobet» bukmeikeri.

Latvijas grupas «PeR» dziesmas «Here We Go» sniegumu varēs vērot Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa otrajā pusfinālā. «Triobet» bukmeikeru koeficients likmei uz Latvijas uzvaru ir 150, kas ir atbilstošs tikai 0,44% iespējai uzvarēt, savukārt «Triobet» koeficients Latvijas dziesmas iekļūšanai finālā Malmē ir 5,75, kas ir līdzvērtīgs 15% iespējamībai.

«Visticamāk, jau piekto gadu pēc kārtas Latvija no tālākās dalības konkursā tiks izslēgta pusfinālā. Lai arī «PeR» ir populāra grupa Latvijā, tai varētu būt grūtības ar savu sniegumu pārliecināt starptautisko žūriju. Dziesmas tips ir mazliet novecojis. Mūsu redzējumā, tas būtu pat šokējoši, ja šāda tipa popmūzikai izdotos atdzimt tieši Eirovīzijas fināla naktī,» sacīja Suvangs.

DĀNIJA:

NORVĒĢIJA:

UKRAINA:

Veidojot Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa koeficientu katrai valstij, «Triobet» ņem vērā, kas mūzikā pašlaik ir populāri Eiropā, kuras valsts parasti sniedz labus izpildījumus. Ne mazāk svarīgi arī, cik kurai valstij ir kaimiņvalstu, jo balsošana par bloka kaimiņvalstīm arī var palīdzēt dziesmai tikt augstākā vietā. Tāpat būtiski ņemt vērā konkrētās dziesmas skanējumu un šovu dzīvajā izpildījumā.

Pēc «Triobet.com» vērojuma, lapas apmeklētāju vidū Eirovīzijas starptautiskais dziesmu konkurss ir vispopulārākais pēc sporta sacensībām un likmes uz šo notikumu tiek veiktas no valstīm visā Eiropā. Vērojams, ka liela daļa piedalās tikai Eirovīzijas iznākuma prognozēšanā, turklāt atšķirībā no sporta Eirovīzijas gadījumā likmes procentuāli vairāk liek sievietes.

Jau ziņots, ka 58.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad kopumā piedalās 39 valstis. Latvija ar «PeR» dziedāto «Here We Go» piedalīsies otrajā pusfinālā 16.maijā un uzstāsies pirmā. Latvijai otrajā pusfinālā būs jākonkurē ar Albānijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Bulgārijas, Maķedonijas, Somijas, Gruzijas, Grieķijas, Ungārijas, Islandes, Izraēlas, Maltas, Norvēģijas, Rumānijas, Sanmarīno un Šveices pārstāvjiem.

Pirmajā pusfinālā 14.maijā piedalīsies dziesmu izpildītāji no Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Horvātijas, Kipras, Dānijas, Igaunijas, Īrijas, Lietuvas, Moldovas, Melnkalnes, Krievijas, Serbijas, Slovēnijas, Nīderlandes un Ukrainas.

Eirovīzijas fināls notiks 18.maijā. Abus pusfinālus un finālu varēs vērot Latvijas Televīzijas 1.kanāla tiešraidē.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu