Programmētājs iemāca «iPhone4s» virtuālo asistenti «Siri» pielaist auto aizdedzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kāds programmētājs «iemācījis» ar balss darbināmo jaunā «iPhone4s» tā saukto virtuālo asistenti «Siri» iestartēt viņa automašīnu, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «The Next Web».

Portāls atsaucās uz Brendona Fiketa blogu, kurā viņš apraksta, ka pārprogrammējis virtuālo asistenti iedarbināt viņa mašīnu, kas aprīkota ar tālvadības ierīci, taču tā nav domāta lietošanai ar «iPhone» telefoniem. Savukārt «asistente», ko «iPhone» ražotājs «Apple» nosaucis skandināvu sievietes vārdā «Siri», reaģē uz balss komandām vairākās valodās un angļu valodas izloksnēs, lai internetā sameklētu informāciju un rakstiski un ar savu elektronisko balsi sniegtu atbildi.

Fikets samērā sarežģītā tehniskā aprakstā skaidro, ka uzrakstījis programmiņu, kas savieno «Siri» ar īpašu mašīnā iebūvētu tālvadības signālu uztvērēju «ViperSmart». Programmiņa liek «ViperSmart» ierīcei «ieklausīties» balss komandās, kuras atbilst tālvadības standartkomandām, bet tiek izteiktas ar «iPhone» palīdzību.

Savukārt portāls «The Next Web» norāda, ka sākusies labdabīgu hakeru darbība, lai modificētu «Siri» tai sākumā neparedzētiem uzdevumiem un funkcijām. Nesen kāds programmētājs modificējis «Siri», lai ar to var regulēt mājas apkures un kondicionēšanas termostātus.

Portāls gan piebilst, ka, lai ar «iPhone4s» iedarbinātu Fiketa personīgo mašīnu «Acura XL», bija vajadzīgs nosaukt vairākas balss komandas, un tikpat ilgā laikā mašīnas īpašnieks to varētu izdarīt ar parasto aizdedzes atslēgu.

Balss vadītā meklēšanas un palīdzības sistēma «Siri», kas iebūvēta visos «iPhone4s», tiek uzskatīta par jaunā modeļa vienīgo būtisko jaunumu un brīnumu. Cik zināms, «Siri» pagaidām nesaprot latviešu valodu, ar to var darboties tikai angļu, franču un vācu valodā. Angļu valodā «Siri» var noregulēt, lai tā saprastu amerikāņu, britu un austrāliešu izloksnes. Tiek arī attīstīta versija, kas saprot Indijā uz visbiežāk lietoto angļu valodas dialektu. 2012.gadā plānots «Siri» piedāvāt japāņu, ķīniešu, korejiešu, itāļu un spāņu valodā.

Jau ziņots, ka Latvijā «iPhone4s» tās oficiālais izplatītājs «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) sāka tirgot 28.oktobrī, un pēc tā esot bijis ļoti liels pieprasījums. Vaicāti, vai ar jauno «iPhone» modeli Latvijā nav bijušas problēmas ar baterijas darbību, kas pamanītas un aprakstītas pasaules medijos, LMT pārstāvji biznesa portālam «Nozare.lv» teica, ka neesot bijušas nekādas sūdzības, no kā arī varēja saprast, ka par «Siri» nav dzirdētas negatīvas atsauksmes, piemēram, ja lietotājs runā angliski ar akcentu.

Savukārt «Apple» mājaslapā skaidrots, ka, bieži lietojot «Siri», programma «iemācās» saprast lietotāja runas stilu. Kā zināms, pat ASV uzskata, ka nav vienas «amerikāņu angļu valodas», bet dažādi reģionāli dialekti un izloksnes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu