Prokopčukai piektā vieta prestižajā «Great North Run» pusmaratonā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka svētdien izcīnīja piekto vietu Ņūkāslā notikušajā prestižajā «Great North Run» pusmaratonā.

Prokopčuka 21,0975 kilometrus garo distanci veica vienā stundā desmit minūtēs un 14 sekundēs.

Šajā skrējienā uzvaru izcīnīja Prisca Jepto no Kenijas, kura finišēja pēc stundas piecām minūtēm un 45 sekundēm. Viņai 24 sekundes zaudēja Mesereta Defara no Etiopijas, bet vēl par 45 sekundēm atpalika Etiopijas sportiste Tiruneša Dibaba, kura sacensībās uzvarēja pērn.

Pērn šajās sacensībās Prokopčuka distanci veica vienā stundā astoņās minūtēs un deviņās sekundēs, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu pusmaratonā un izcīnot ceturto vietu.

Savukārt vīriešu konkurencē uzvaru lielākajā skriešanas pasākumā Lielbritānijā izcīnīja Kenesisa Bekele no Etiopijas, kurš finišēja pēc stundas un deviņām sekundēm. Viņam tikai sekundi zaudēja titulētais Lielbritānijas garo distanču skrējējs Mo Farahs, bet vēl par 13 sekundi atpalika leģendārais Etiopijas skrējējs Haile Gebrselasi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu