Prokopčuks: Jeļenai ļoti patīk Ņujorkas maratona trase (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas rekordists maratonskrējienā, Jeļenas Prokopčukas dzīvesbiedrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks pirms Ņujorkas maratona sarunā ar «Apollo» izteicās, ka jebkura no pasaules vadošajām skrējējām var iekļūt labāko trijniekā.

Ņujorkas maratons notiks 3. novembrī, bet jau otrdien sportiste devās ceļā uz ASV lielāko pilsētu. 2005. un 2006. gadā Prokopčuka Ņujorkā izcīnīja uzvaru, bet 2007. gadā ierindojās trešajā vietā. Iepriekšējos gados startēt slavenajā maratonā liedza ģimenes pieaugums, bet pagājušajā gadā maratons tika atcelts viesuļvētras «Sendija» dēļ.

«Jeļena labi pārzina trasi un viņai tā ļoti patīk,» saka Aleksandrs. «Par konkurentēm viss jau sen ir zināms. Būs gan pasaules čempione [Edna Kiplagata], gan pasaules vicečempione [Valērija Straneo], olimpiskā vicečempione [Priska Jepto], kā arī iepriekšējā Ņujorkas maratona pirmo divu vietu ieguvējas [Firehevota Dado un Buzuneša Deba]

«Runājot par Jeļenas izredzēm uz konkrētām vietām ir grūti kaut ko pateikt, jo nezinu, kādā formā ir konkurentes - tās var būt gan visu laiku labākajā formā, gan visu laiku sliktākajā formā. Domāju, ka jebkura no vadošajām sportistēm var cerēt uz vietu pirmajā trijniekā.»

«Es būtu apmierināts, ka viņai izdotos noskriet ātrāk par divām stundām un 27 minūtēm,» norāda Prokopčuks. «Ņujorkas maratons nebūs skrējiens uz laiku, jo tajā nav «zaķu». Drīzāk tas būs taktiskais skrējiens

Pirms Ņujorkas maratona sportiste aizvadījusi gandrīz četru nedēļu treniņnometni augstkalnes apstākļos Šveicē. Aleksandrs neslēpj, ka tas ir pat ļoti dārgs prieks, taču piebilst, ka Jūrmalas dome solījusi atmaksāt treniņnometnes izdevumus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu