Prokrieviskie separātisti pasludina Odesas republiku (133)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tā dēvētās Antimaidana kustības aktīvisti trešdien pasludinājuši Odesas Tautas Republiku, vēsta prokrievisko separātistu kustības preses dienests.

«No šodienas Odesas apgabals ir Odesas Tautas Republika, kurā vara pieder vienīgi tās teritorijā dzīvojošajai tautai,» teikts izplatītajā paziņojumā.

Paziņojumā Odesas iedzīvotāji aicināti bloķēt pilsētā satiksmi. Separātisti tīmeklī publicējuši karti, kurā norādītas 153 gājēju pārejas, kur pilsētniekiem jāpulcējas, lai paralizētu transporta kustību.

Pagaidām nav skaidrs, kad paredzēts šo akciju sākt - trešdien vai ceturtdien.

«Plkst.16.00 Odesai jāpieceļas! Vārda tiešā nozīmē! Jūsu uzdevums noteiktajā laikā ar savām automašīnām bloķēt kartē norādītos transporta mezglus. Gājēji, izejiet uz «zebrām» un tur stāviet! Radiet iespējami lielu skaitu korķu visā pilsētā!» teikts separātistu aicinājumā.

Tā dēvētās Antimaidana kustības aktīvisti trešdien noliedza izskanējušo informāciju, ka viņi būtu pasludinājuši Odesas Tautas Republiku.

Aktīvisti informāciju par republikas pasludināšanu dēvē par dezinformāciju vai provokāciju un norāda, ka nekādas akcijas 16.aprīlī nav plānotas.

Vienlaikus Antimaidana pārstāvji norāda, ka viņi atbalsta federalizāciju Ukrainas sastāvā.

Komentāri (133)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu