Protestētāji pie Brīvības pieminekļa dedzina ES karogu; iekšlietu ministrs sašutis (1026)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Protestētāji sadedzināja Eiropas Savienības (ES) karogu, tādejādi paužot savu nepatiku pret eiro. Lai arī akcijā kārtību uzrauga vairāki policisti, karoga dedzināšanu eiro pretiniekiem kārtības sargi netraucēja.

Akcijas dalībnieki skandē tādus saukļus kā «Eiro, nē!», «Atlaist Saeimu!», «Latvijai - jā! Latam - jā!».

Savukārt uz akcijas dalībnieku plakātiem ir uzraksti - «Eiro - nē, latam - saules mūžu. Nost ar tautas nodevējiem!» un «Eiro - nē, mēs pieprasām referendumu».

«Latvija ir demokrātiska valsts, un neviens likums šādas akcijas rīkošanu šobrīd neaizliedz. Taču uzskatu, ka ES karoga dedzināšana pie Brīvības pieminekļa ir nepieņemams un divkosīgs izpausmes veids, jo šādu darbību veic cilvēki, kas paši bauda ES piedāvātās priekšrocības un brīvības,» paziņojumā medijiem norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

«Latvija demokrātiskā ceļā ir iestājusies ES, kas jau turpat 10 gadu garumā ir kļuvusi par mūsu otrajām mājām. Mēs ar cieņu izturamies pret Latvijas karogu un tā zaimošana mūsu valstī ir aizliegta ar likumu. Latvijas iedzīvotājiem ar tikpat lielu cieņu būtu jāizturas arī pret  ES karogu, kas visos valstiskos pasākumos plīvo līdzās Latvijas karogam un apliecina mūsu piederību ES saimei,» uzskata ministrs.  

Ministrs uzskata, ka šis ir slikts precedents, kas nekādā veidā neveicina iecietību un ved Latviju radikalizācijas virzienā.

Jau vēstīts, ka protestu rīko biedrība «Latvija par latu». «Protestā tiks demonstratīvi sadedzināts ES karogs, kā simboliska atbilde Briseles un pašmāju politiķiem, kuri grib ievilkt Latviju eiro zonā pret Latvijas iedzīvotāju vairākuma gribu,» aģentūrai BNS iepriekš norādīja biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Eiropas Parlaments 3.jūlijā atbalstīja Latvijas pievienošanos eiro zonai. Par rezolūciju, kas rekomendē mūsu valsts pievienošanos Eiropas vienotajai valūtai, balsoja 613, bet pret eiro ieviešanu Latvijā bija 67 Parlamenta deputāti. Savukārt 29 EP deputāti balsojumā atturējās.

Galīgais lēmums par Latvijas uzaicināšanu iestāties eiro zonā ir gaidāms 9.jūlijā ES finanšu ministru sanāksmē.

Latvija plāno ieviest no 2014.gada 1.janvāra.

Komentāri (1026)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu