Protestētāju telšu pilsētiņā atgriezies slimnīcā nogādātais Genādijs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Rīgas 1.slimnīcā nogādātais protestētājs Genādijs jau šodien ir atgriezies pie pārējiem protestētājiem telšu pilsētiņā, kas izveidota iepretim Ministru kabineta ēkai, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Kā pastāstīja Bukša, NMPD mediķi šorīt ap plkst.6 devās pie protestētājiem, lai novērtētu viņu veselības stāvokli, kur satikuši arī 57 gadus veco Genādiju. Viņš gan esot norādījis, ka turpmāk nebadošoties.

Pēc Bukšas sacītā, pārējie protestētāji par veselības problēmām neesot sūdzējušies. Turklāt viņa arī uzsvēra, ka mediķi var novērtēt cilvēku veselības stāvokli tikai tik lielā mērā, cik cilvēki līdzdarbojas un ir gatavi atļaut savu veselību pārbaudīt.

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien iepretim valdības ēkai uzceltas jau 12 teltis un «protestētāju apmetne» kļūst arvien apdzīvotāka un labiekārtotāka ar personīgajām mantām, ūdens pudelēm, termosiem un tūrisma gāzes krāsniņu. Tāpat pret Ministru kabineta logiem novietots liels plakāts ar uzrakstu krievu valodā «ražošana», bet paši protestētāji pārvietojas pa aleju, sēž uz soliņiem, kā arī sarunājas ar garāmgājējiem.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, telšu pilsētiņu apmeklējis Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs (LPP/LC), tāpat savu palīdzību piedāvājuši sociālo dienestu pārstāvji. Protestētāju tuvumā piedāvāts arī novietot pārvietojamo tualeti, taču viņi atteikušies, jo dabiskās vajadzības viņiem dienā ļaujot nokārtot Ministru kabineta ēkā, bet naktī tuvējā viesnīcā.

Jau ziņots, ka 9.decembra novakarē NMPD saņēma izsaukumu uz telšu pilsētiņu, jo vienam no protestētājiem - 57 gadus vecajam Genādijam - pēkšņi uznāca vājums un tāds kā ģībonis, kas varētu būt skaidrojams ne tikai ar spēku izsīkumu, ko izraisījusi atteikšanās no ēdiena un šķidruma uzņemšanas, bet arī ar organisma atdzišanu, ņemot vērā pašreizējo gadalaiku un gaisa temperatūru. Mediķi viņu nogādāja Rīgas 1.slimnīcā.

Kā aģentūra LETA uzzināja telšu pilsētiņā, Genādijs esot badojies. Viņš neesot ēdis četras dienas.

Katru dienu telšu pilsētiņu apmeklējot apmēram 100 cilvēki, kuri ne tikai interesējas par to, kā klājas protestētājiem, bet arī atstāj valdībai un valstsvīriem adresētas vēstules. Tās tikšot apkopotas un iesniegtas valdībai.

LETA jau ziņoja, ka piketētāju veselību ik pēc sešām stundām pārbauda NMPD darbinieki, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu