Psihiatre sašutusi: Visi šajā situācijā noskatījās kā izrādē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesu psihiatrijas eksperte Anita Apsīte ir sašutusi – šī bija pašnāvība, kas notika visu atbildīgo dienestu priekšā.

«Mani personīgi visvairāk satrauc tas, ka visi šajā situācijā noskatījās kā izrādē. Tas nenotika vienā mirklī, tas notika stundu garumā. Un neviens no dienestiem nepalīdzēja,» -  tā par ceturtdienas traģēdiju uz Vanšu tilta Latvijas Televīzijai sacīja eksperte.

Tajā laikā, kad puisis kāpa pa vantīm, neviens viņu neuzrunāja. «Tas ir iespējams visos veidos. Kāpēc tāda dienesta mums nav?» retoriski jautā psihiatre.

Arī psihiatrs Māris Taube norāda, ka dienesti situāciju nav novērtējuši pietiekami nopietni. «Domāja, ka sarunās par alus pudeli un viņš nokāps lejā,» sacīja viņš.

Ja dienesti situāciju būtu novērtējuši, profesionāls psihiatrs vēl paspētu atšķetināt diezgan daudzas lietas, norāda.

Bijušais Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Aivars Straume uzskata, ka glābēji un policisti strādāja adekvāti. Jautājums ir - kāpēc ar vantīm nekas netika darīts un jaunietim izdevās tajās uzkāpt.

Tikmēr bijušais Kriminālpolicijas šefs Valdis Pumpurs pauž pārliecību, ka kādam, visticamāk, policistam jaunieti kāpšanas laikā bija kaut ar varu jānoceļ no vantīm.

«Kādam dienestam bija jādod pavēle izmantot spēku, lai šo jaunieti apturētu, un mēs viņu būtu izglābuši,» sacīja Pumpurs.

Viņš norāda, ka dienesti nespēj pienācīgi reaģēt krīzes situācijās.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu