PTAC atsauc no patērētājiem bērniem paredzētu bīstamu veloķiveri (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PTAC

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pieņēmis lēmumu, atzīstot SIA «Gandrs» izplatīto bērnu veloķiveri «Spike» par nedrošu, jo tā rada nopietnu risku.

Ņemot vērā riska līmeni, PTAC uzdevis uzņēmumam pārtraukt preces pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū, izņemt preci no SIA «Gandrs» tirdzniecības tīkla, atsaukt to no mazumtirgotājiem un patērētājiem un iznīcināt piemērotos apstākļos.

PTAC amatpersonas pērn 22.augustā izņēma veikalā «Viss atpūtai dabā» Brīvības gatvē 372, Rīgā, preces paraugu un nodeva to ekspertīzes veikšanai. Saņemtajā testēšanas pārskatā konstatēts, ka paraugs neatbilst standarta LVS EN 1078 «Aizsargķiveres riteņbraucējiem, skeitbordistiem un skrituļslidotājiem» 4.4.punkta «Triecienu absorbēšanas spēja» un 4.6.6.punkta «Aizturēšanas sistēmas efektivitāte» prasībām.

Ņemot vērā testēšanas pārskatā konstatēto preces neatbilstību standarta izvirzītajām prasībām, PTAC veica preces riska izvērtēšanu un secināja, ka prece rada nopietnu risku un tā ir atzīstama par nedrošu Preču un pakalpojumu drošuma likuma izpratnē, jo tā neatbilst Ministru kabineta 2003.gada 11.februāra noteikumos Nr.74 «Prasības individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, to atbilstības novērtēšanas kārtība un tirgus uzraudzība» noteiktajām speciālajām veselības un drošuma prasībām regulēto risku apjomā. Līdz ar to nav pieļaujama turpmāka preces pārdošana, piegādāšana vai citāda izplatīšana.

14.februārī PTAC pieņēma lēmumu, ar kuru uzdeva SIA «Gandrs» pārtraukt ķiveres pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū.

Tā kā SIA «GANDRS» nav izpildījusi PTAC lēmumā uzdoto - atsaukt preci no patērētājiem, PTAC aicina patērētājus, kuru rīcībā ir minētā prece, informēt centru.

Ķiveres parametri: Rozā krāsā, 44-48cm, XXS,185g, 8738800002, EAN 5604415035913.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu