Publiskā lekcijā stāstīs par Latvijas armiju no 1918. – 1940. gadam (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Trešdien, 29.janvārī, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē (LU VFF) ciklā «Vēstures mozaīka» notiks publiskā lekcija par tēmu «Latvijas Neatkarības karš un Latvijas bruņotie spēki 1918. – 1940.», par ko stāstīs asoc.prof. Dr.hist. Ēriks Jēkabsons.

Lekcijā tika aplūkoti dažādi Latvijas Neatkarības kara un armijas vēstures aspekti, galveno vērību pievēršot mazāk zināmajiem - sociālā vēsture, attiecības ar kaimiņvalstīm, Rietumu lielvalstīm, kā arī Latvijas karavīru morālajai gatavībai. Lekcija būs balstīta arī uz līdz šim plašāk nezināmiem vēstures avotiem.

Lekciju cikls «Vēstures mozaīka» ir pirmais LU VFF rīkotais šāda veida pasākums jebkuram interesentam. Ciklā tiks nolasītas astoņas lekcijas par visdažādākajām tēmām – par ideoloģiju un kultūru pirmskara Latvijā, Eiropas Savienības vēsturi, Svētā Nikolaju un Santa Klausa popularitātes skaidrojumiem, sabiedrības protestiem Čehoslovākijā , vēsturi mākslas darbos un daudz ko citu. Šīs lekcijas bez maksas var apmeklēt ikviens interesents.

Nākamā lekcija notiks 5. februārī, kad prof. Dr.hist. Gvido Straube stāstīs par tēmu «Brīvmūrniecība kā Apgaismības gadsimta augstākā izpausme».

Visas lekcijas ilgst pusotru stundu un pēc tām notiek diskusija. Lekciju sākums plkst. 18.00. Tās notiek Vēstures un filozofijas fakultātē, Aspazijas bulvārī 5, 513. auditorijā. Lekciju videoieraksti ir pieejami arī elektroniski LU portālā.

Jāatgādina, ka Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, sākot no 11. decembra, trešdienu vakaros piedāvā populārzinātnisko lekciju ciklu «Vēstures mozaīka», kura mērķis ir popularizēt vēsturi un parādīt, ka tā var būt saistoša ikvienam.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu