Publiski parādījies vīrietis, kuram veica pilnīgu sejas transplantāciju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Spānijas žurnālistu priekšā stājies 31. gadu vecais vīrietis, kuram pirmo reizi medicīnas vēsturē tika veikta pilnīga sejas pārstādīšana, vēsta [s:34323]

Pacients, kurš priekšā tika stādīts kā Oskars, pateicās donora ģimenei un ārstiem, kuri veica šo sarežģīto operāciju. Pirms pieciem gadiem nelaimes gadījumā ar šaujamieroci Oskars guva ļoti smagas traumas. Pēc notikušā viņš nespēja ne normāli rīt, ne elpot, ne runāt.
 
Šī gada 20. martā ārstu komanda 30 cilvēku sastāvā veica operāciju, kura ilga 24 stundas. Oskaram pārstādīja deguna un lūpu muskuļus, augšējo un apakšējo žokli, visus zobus u.c..
Pašlaik pacients ar grūtībām, bet tomēr spēj izteikties saprotami. Pēc ārstu prognozēm, sejas muskuļu funkcionalitātes atgūšanai viņam būs nepieciešamas mēnešiem ilgas fizioterapiskās procedūras. Taču rezultātā atjaunoties varētu līdz pat 90% no visām sejas muskuļu funkcijām. Deviņas pirms tam veiktās analoģiskās operācijas beidzās neveiksmīgi. Desmit citos gadījumos mediķi veica tikai daļēju sejas transplantāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu