Pulks lūdzis KNAB pārbaudīt SC reklāmas tēriņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes frakciju bloka «Vienotība» deputāts Olafs Pulks (V) vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu veikt pastiprinātu priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu kontroli politisko partiju apvienībai «Saskaņas centrs» (SC).

Pulks paudis bažas, ka patiesā labuma guvējs par reklāmas laukumu izvietošanu Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā nav pašvaldības uzņēmums SIA «Rīgas satiksme» (RS), bet gan kāds cits.

Oktobra sākumā deputāts vērsies pie Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) kā RS kapitāla daļu turētāja pārstāvja, lai iegūtu informāciju par RS gūtajiem ieņēmumiem par reklāmas izvietošanu sabiedriskajā transportā, kā arī iepazītos ar līgumu, kas noslēgts starp RS un SIA «Pilsētas līnijas», tomēr informācijas vietā saņemta atbilde ar likuma pantu uzskaitījumu, kādēļ šādu informāciju nevar izsniegt.

«Diemžēl SC priekšsēdētājs Ušakovs nav informējis sabiedrību par izdevumu apmēru, kas tērēts priekšvēlēšanu reklāmas izvietošanai Rīgas sabiedriskajā transportā un arī «Rīgas namu pārvaldnieks» apsaimniekotajos īpašumos,» informēja Pulks.

Kā ziņots, 11.Saeimas priekšvēlēšanu laikā uz Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» sabiedriskā transporta līdzekļiem ļoti pamanāmi reklamējās Rīgas domē vadošā politiskā partija SC. Kā aģentūrai LETA pastāstīja «Pilsētas līniju» direktore Ilma Kauliņa, uz Rīgas sabiedriskā transporta 11.Saeimas priekšvēlēšanu laikā reklamējās SC, šajā apvienībā ietilpstošā partija «Saskaņa» un arī Zatlera reformu partija.

Kauliņa aģentūrai LETA teica, ka informāciju par to, par cik lielu naudas summu bija slēgti līgumi ar politiskajām partijām reklāmai uz pilsētas sabiedriskā transporta, viņa varēs atklāt pēc LETA rakstiska iesnieguma saņemšanas un saskaņošanas ar šīm partijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu