Puodžukam spēcīgā konkurencē piektā vieta Eiropas spīdveja čempionāta pirmajā posmā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas spīdveja braucējam Kjastam Puodžukam sestdien tikai pavisam nedaudz pietrūka, lai viņš ļoti spēcīgā konkurencē iekļūtu Eiropas čempionāta pirmā finālposma finālā un beigās izcīnīja piekto vietu.

Priekšsacīkstēs Puodžuks uzvarēja jau savā pirmajā braucienā, tomēr otrajā viņš piedzīvoja kritienu, bet trešajā braucienā finišēja trešais, kaut uz brīdi bija arī līderis. Tas pēc trim apļiem Latvijas sportistiem deva astoto vietu. Tomēr ceturtajā un piektajā braucienā Puodžuks turpināja rādīt pārsteigumus un izcīnīja vēl divas uzvaras.

Līdz ar to viņš summā ar desmit punktiem dalīja 3. līdz 6. vietu un ieguva iespēju piedalīties pusfinālā, kurā tika izspēlētas pēdējās divas ceļazīmes uz fināla braucienu. Automātiskas vietas finālā bija garantējuši Tomašs Golobs un pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Emīls Sajfutdinovs.

Pateicoties trijām uzvarām, pusfināla braucienam pirmais celiņu varēja izvēlēties Puodžuks un viņš loģiski izvēlējās iekšmalu. Šajā braucienā vadību uzreiz pārņēma Nikijs Pedersens, bet Latvijas spīdvejists ilgi turējās otrajā vietā. Tomēr distances vidū viņu apsteidza brits Taijs Vofinders un pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma vicelīderis izrāva pēdējo ceļazīmi uz finālu.

Vēlāk finālā dramatisku uzvaru izcīnīja Sajfutdinovs, kuram sekoja Pedersens, Vofinders un Golobs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmā posma Puodžuks ar desmit punktiem ieņem piekto vietu.

Eiropas čempionātā šogad būs četri finālposmi un tajā deviņiem pusfinālu pārvarējušajiem sportistiem pievienojušies seši īpaši uzaicināti braucēji.

Nākamais posms 10. augustā risināsies Krievijas pilsētā Toljati.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu