Pupiņu zupa ar tomātiem un žāvētām ribiņām (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dayna McIsaac, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

500g žāvētu ribiņu
300g pupiņu
3 burkāni
selerijas sakne
2 sīpoli
800g tomātu gabaliņu savā sulā
4 kartupeļi
lauru lapa
pipari
sāls
zaļumi

Pagatavošana:

Ribiņas liek ūdenī, uzvāra, noputo, vāra 15 minūtes. Ribiņām pieliek iepriekš izmērcētas pupiņas, ripiņās sagrieztus burkānus, piparus, selerijas sakni un veselus sīpolus. Vāra, līdz pupiņas mīkstas. Izņem ribiņas, zupai pieliek lauru lapu un gabaliņos sagrieztus kartupeļus.

Gaļu no ribiņām noņem, sagriež gabaliņos, pieliek zupai. Kad kartupeļi mīksti, pieliek tomātus ar visu sulu, uzvāra. Sīpolus un selerijas sakni izņem. Pirms pasniegšanas pieliek zaļumus.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu