Pūš stiprs vējš; bez elektrības tūkstošiem mājsaimniecību

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien līdz plkst.14 Latvijas lielākajā daļā reģistrētas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē (m/s), liecina meteoroloģiskā informācija.

19 m/s stipras brāzmas fiksētas Kolkā un Mērsragā, bet Jelgavas un Talsu apkaimē, kā arī Ventspils ostā vēja ātrums brāzmās sasniedzis 18 m/s. Mierīgākais vējš ir Latgalē, kur tā ātrums brāzmās nav pārsniedzis 14 m/s.

Vējš kokiem lauž zarus, lūzuši arī daži koki. Trijos pēcpusdienā elektroapgāde Latvijā bija pārtrūkusi pāris tūkstošiem mājsaimniecību, avārijas atslēgumi tobrīd bija reģistrēti 255 vietās, visvairāk Tukuma un Valmieras pusē, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē.

Tuvākajās stundās saglabāsies stiprs vējš, lielākās brāzmas gaidāmas Ziemeļkurzemē un arī Vidzemē, svētdienas vakarā vējš pierims, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu