Puse ekonomiski aktīvo iedzīvotāju raizējas par nekustamā īpašuma nodokļa pieaugumu (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Gandrīz puse jeb 45% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem apgalvo, ka viņu ģimene nespēs samaksāt augstāku nekustamā īpašuma nodokli (NĪN), atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT jūnijā veiktais pētījums.

Valdība ir atbalstījusi jaunās īpašumu kadastrālās vērtības, kas paredz, ka vairākās pašvaldībās ar nākamo gadu tiks palielināts NĪN.

Ceturtdaļa jeb 25% no aptaujātajiem atbildējuši, ka drīzāk nespēs samaksāt augstāku NĪN, bet 20% norāda, ka noteikti nespēs. Salīdzinoši biežāk grūtības ar augstāka NĪN apmaksu prognozē nepilsoņi un iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem vidējiem mēneša ienākumiem.

Trešā daļa jeb 33% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju apgalvo, ka viņu ģimene spēs samaksāt augstāku NĪN. 8% atbildējuši, ka noteikti spēs segt šos maksājumus, bet 25% - ka drīzāk spēs to izdarīt.

Pozitīvu atbildi salīdzinoši biežāk snieguši vīrieši, Pierīgas iedzīvotāji, vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti, iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem vidējiem mēneša ienākumiem.

Tikai 4% aptaujāto norādījuši, ka viņi nemaksā NĪN. Salīdzinoši biežāk šādu atbildi norādījuši respondenti vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī skolēni un studenti. Tikai 1% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atzina, ka viņu pašvaldībā netiks palielināts NĪN.

Savukārt 17% aptaujāto nav konkrēta viedokļa par šo jautājumu.

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT laikā no 11. līdz 13. jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu