Puse zviedru trīsgadīgo bērnu lieto internetu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Zviedri ir vieni no aktīvākajiem interneta lietotājiem pasaulē un sāk tīmekli izmantot arvien agrākā vecumā, liecina trešdien publicēts pētījums.

2000.gadā puse Zviedrijas bērnu internetu sāka lietot 13 gadu vecumā, 2004.gadā tas samazinājās līdz deviņiem gadiem, 2008.gadā - līdz pieciem, bet šogad puse bērnu sāka lietot tīmekli jau trīs gadu vecumā, teikts interneta infrastruktūras fonda ».SE» pētījumā.

Turklāt mazi bērni internetu sāk lietot arī arvien intensīvāk - šobrīd internetu ikdienas lieto 19% četrgadnieku, salīdzinot ar 2% 2009.gadā, bet starp sešgadniekiem internetu katru dienu lieto 25%, salīdzinot ar 5% pirms diviem gadiem.

72 lappušu biezais pētījums «Zviedri un internets 2011» tika veikts, telefoniski izvaicājot 2537 cilvēkus vecumā virs 16 gadiem, ieskaitot 429 vecākus, kuriem tika jautāts par viņu 616 bērnu interneta ieradumiem.

Pētījums arī atklāja, ka 88% no Zviedrijas deviņiem miljoniem iedzīvotāju ir piekļuve internetam un 85% ir pieejams platjoslas pieslēgums mājās.

Patiesībā vidēji Zviedrijā mājsaimniecībās ir vairāk datoru (2,8) nekā cilvēku (2,5).

81% zviedru interneta lietotāju tīmekli izmanto katru dienu un 62% no tiem izmanto sociālos tīklus, atklāja pētījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu