«Pussy Riot» kritizē grupas biedrenes par Ņujorkas koncertu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Decembrī no cietuma atbrīvotās pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina, Ņujorkā piedaloties labdarības koncertā, kur viņas publikai pieteica Madonna, nodevušas grupas ideālus, ceturtdien paziņoja pārējās sešas grupas dalībnieces.

Vēstulē, kas publicēta grupas blogā, Tolokoņņikova un Aļohina nopeltas par piedalīšanos cilvēktiesību aizsardzības organizācijas «Amnesty International» trešdien rīkotajā koncertā. Madonna un «Pussy Riot» uzstājās tikai ar runu, bet ne dziesmām.

Meitenes Ņujorkas auditorija uzņēma ar sajūsmu, tomēr vairākas citas grupas biedrenes viņu piedalīšanos sarīkojumā nosodījušas. Koncerta biļešu tirgošana ir «pretrunā ar «Pussy Riot» principiem», teikts vēstulē, kas parakstīta ar sešiem pseidonīmiem.

«Mēs esam sieviešu separātistu kolektīvs,» teikts paziņojumā. «Mēs nekad nepieņemam naudu par mūsu uzstāšanos» un «mēs vienīgi rīkojam nelegālas uzstāšanās negaidītās sabiedriskās vietās».

Vēstules autores arī vērsās pret to, ka uz Ņujorkas koncerta afišām ir bijis redzams balaklavā, kas ir raksturīgs «Pussy Riot» atribūts, ģērbies ģitārists.

Tolokoņņikova un Aļohina no cietuma iznāca decembrī - trīs mēnešus pirms viņām par «panku lūgšanu» piespriestā divu gadu cietumsoda beigām. Iznākot no ieslodzījuma, viņas sacīja, ka koncentrēsies uz ieslodzīto tiesību aizstāvības kampaņu.

Trešdienas koncertā Bruklinā piedalījās arī grupas «The Flaming Lips» un «Blondie». Lētākās biļetes maksāja 27 dolārus. «Viņas visās intervijās teikušas, ka ir aizgājušas no grupas un vairs nepārstāv «Pussy Riot», bet visas viņu uzstāšanās tiek pieteiktas kā «Pussy Riot» uzstāšanās.»

«Viņas vairs nav «Pussy Riot»,» teikts vēstulē, kuru parakstījušas «anonīmās dalībnieces Kaķis, Garadža, Fara, Šaiba, Serafima un Šūmahers».

«Mēs esam zaudējušas divas draudzenes, divas ideoloģiskās komandas biedrenes, bet pasaule ir ieguvusi divas drosmīgas cilvēktiesību aktīvistes.»

Piecas «Pussy Riot» dalībnieces 2012.gada februārī sarīkoja liktenīgo uzstāšanos Maskavas pareizticīgo katedrālē. Nākamajā mēnesī trīs akcijas dalībnieces - Tolokoņņikova un Aļohina, kā arī Jekaterina Samuceviča - tika arestētas. Samucevičai 2012.gada oktobrī tiesa cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu. Kas bija divas pārējās akcijas dalībnieces, plašākai sabiedrībai joprojām nav zināms.

Kopš 2012.gada aresta grupa «Pussy Riot», kuras dalībnieču sastāvs ir mainīgs, sabiedriskās vietās vairs nav uzstājusies. 2013.gadā jūlijā, pēc visa spriežot, no kodola atšķēlusies grupa tīmeklī publicēja video dziesmai, kas bija vērsta pret Krievijas naftas industriju.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu