Putins demonstrē, ka «ieņem cara vietu pasaules politikā» (108)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Britu raidkorporācija BBC norāda uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina biežo kavēšanos oficiālās pieņemšanās, liekot citiem pasaules līderiem uz viņu stundām ilgi gaidīt.

Pagājušā nedēļā Krievijas prezidents uz tikšanos ar Romas pāvestu Francisku ieradās 50 minūtes vēlāk, liekot Vatikāna goda sardzei un sagaidītāju delegācijai drebināties Svētā Marka laukumā.

Pāvests un Itālijas prese gan tam nav pievērsuši īpašu uzmanību, acīmredzot iepriekš jau rēķinoties ar Putina kavēšanos.

Taču Dienvidkorejas mediji ņēma ļaunā, ka Putins novembrī savas vizītes laikā Dienvidkorejā tās prezidentei Pakai Gunhjei lika gaidīt pusstundu. Turklāt jau tā nepunktuālais Putins ceļā pie prezidenta piestāja pie tautas, lai papļāpātu ar Austrumu cīņu entuziastiem.

«Putina kungs, nākamreiz pacenties ierasties laikā,» brīdināja Dienvidkorejas laikraksts «Times».

Tikmēr Krievijas liberālā vietne «Slon.ru» ironizē, ka korejiešiem nevajadzētu apvainoties, jo kavēties tikai pusstundu ir visdziļākās cieņas izpausme no Putina puses.

BBC norāda, ka Krievijas līderis regulāri kavē tikšanās ar citu valstu līderiem.

Vislielāko punktualitāti izbaudījusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II, Putinam tikšanos ar karalieni 2003.gadā nokavējot tikai par 14 minūtēm.

Vācijas kanclerei Angelai Merkelei 2012.gadā Putinu nācās gaidīt 40 minūtes, taču uz sarunām par Sīriju ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju Krievijas prezidents ieradās trīs stundas vēlāk.

Kremlim lojālie Krievijas mediji apgalvo, ka Krievijas līderis pirms svarīgām sarunām vairākkārt pārbaudot informāciju un pārdomājot gaidāmo tikšanos, tāpēc kavējoties.

Tomēr Putina kavēšanās bieži vien izskatās kā aprēķināta attieksmes paušana. 2012.gadā Krievijas prezidents kavēja sarunas Krimā ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču par dabasgāzes piegādēm. Taču ceļā viņš piestāja, lai papļāpātu ar kādu draugu, galu galā uz sarunām Krimā ierodoties četras stundas vēlāk.

Politiskais komentētājs Dmitrijs Abramovs Putina kavēšanos dēvē par «vēlmi demonstrēt, ka viņš ieņem cara vietu pasaules politikā kā Krievijas impērijas labākajos laikos».

Komentāri (108)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu