Putins dod vāji slēptus mājienus rietumvalstīm saistībā ar notikumiem Ukrainā (327)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jelkāda ārvalstu iejaukšanās Ukrainā ir nepieļaujama, otrdien sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzsverot, ka ārvalstu sūtņu viesošanās tur tikai sekmē nekārtības.

«Es uzskatu - jo vairāk vidutāju tur ir, jo vairāk problēmu,» preses konferencē Briselē pēc Eiropas Savienības (ES) un Krievijas samita sacīja Putins. «Vismaz Krievija nekad neiejauksies.»

Krievijas prezidenta izteikumi bija vāji slēpts mājiens ES un citām rietumvalstīm, kas pēdējo nedēļu laikā uz Ukrainu nosūtījušas virkni diplomātu.

«Es uzskatu, ka Ukrainas tauta ir spējīga savas problēmas atrisināt pati,» norādīja Putins. «Es varu vienīgi iztēloties, kā mūsu Eiropas partneri reaģētu, ja krīzes drudža laikā tādās valstīs kā Grieķija vai Kipra mūsu ārlietu ministrs parādītos kādā viņu pret Eiropu vērstā mītiņā un sāktu viņus uzrunāt.»

Krīze Ukrainā aizsākās novembrī, kad prezidents Viktors Janukovičs atteicās no asociācijas līguma parakstīšanas ar ES.

Tūkstošiem cilvēku iesaistījušies protestos pret valdību, Kijevā saslējuši barikādes un izveidojuši protesta nometnes.

Jauna krīzes eskalācija aizsākās 19.janvārī, kad Kijevas centrā izraisījās iepriekš nepieredzēti vardarbīgas sadursmes protestētāju un miliču starpā. Pēdējo dienu sadursmēs dzīvību zaudējuši četri aktīvisti.

Protestētāju grupas Kijevā ieņēmušas vairākas ministriju ēkas un uzbrukušas administrācijas ēkām arī ārpus galvaspilsētas.

Komentāri (327)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu