Putins: Krievija ir gatava uzņemt Timošenko

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs un jaunievēlētais prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka Krievija ir gatava uzņemt un sniegt medicīnisko palīdzību apcietinātajai Ukrainas ekspremjerei Jūlijai Timošenko.

«Ja viņa uzskata to par iespējamu, un ja Ukrainas varasiestādes, mūsu ukraiņu partneri tam piekritīs, mēs ar prieku uzņemtu Jūliju Vladimirovnu Timošenko Krievijā uz ārstēšanos jebkurā laikā,» paziņoja Putins.

Viņš pauda pārliecību, ka Timošenko lietu nevajadzētu saistīt ar Eiropas futbola čempionātu Ukrainā, kā to izdarījusi virkne Eiropas Savienības (ES) valstu amatpersonu.

«Es uzskatu, ka nekādos apstākļos nedrīkst jaukt politiku, biznesu un citus šādus jautājumus ar sportu,» valsts televīzijā paziņoja Putins.

Viņš norādīja, ka turas pie principa, ka sports stāv pāri politikai.

Jau ziņots, ka arī Vācija ir piedāvājusi uzņemt Timošenko ārstēšanas nolūkos, bet Ukraina par šādu ierosinājumu līdz šim nekādu interesi nav izrādījusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu