Putins paraksta daudz pelto «antigeju likumu» (90)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis daudz pelto likumu par homoseksuālisma propagandas aizliegumu bērnu un pusaudžu vidū, liecina oficiālajā vēstnesī svētdien ievietotais paziņojums.

Likumprojekts nosaka, ka ir pretlikumīgi teikt, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām.

Privātpersonām, kas izmanto medijus, tostarp internetu, lai propagandētu homoseksuālismu, likumprojektā paredzēti naudassodi līdz pat 100 000 rubļu (1500 latu), bet organizācijām - līdz pat miljonam rubļu. Organizācijas var arī tikt slēgtas uz laiku līdz pat 90 dienām.

Līdzīgi naudassodi attiecināti arī uz ārvalstu pilsoņiem, kuriem var tikt piemērots arī līdz pat 15 dienām ilgs apcietinājums un deportēšana.

Cilvēktiesību aktīvisti un Rietumu valdības šo likumprojektu jau vairākkārt kritizējušas, uzskatot, ka tas tiks izmantots, lai attaisnotu represijas pret gejiem augošās homofobijas apstākļos.

Turpretī Putins šonedēļ noliedza, ka likums būtu vērsts pret homoseksuāļiem.

«Runa ir par bērnu aizsargāšanu no attiecīgas informācijas,» skaidroja Kremļa saimnieks. «Mēs lūdzam, lai [citas valstis] neiejaucas mūsu likumos.»

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu