Putins paraksta dekrētu par Krimas neatkarības atzīšanu (222)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien parakstījis dekrētu, kurā «Krimas Republika» atzīta par suverēnu un neatkarīgu valsti.

Dekrēts izdots, «izskatot Krimas tautas gribas izpausmi vispārējā Krimas referendumā».

Šis dokuments stājas spēkā no parakstīšanas brīža. Dokumentā redzams laika spiedogs plkst.22.30 (plkst.20.30 pēc Latvijas laika).

Paredzēts, ka otrdien Putins par situāciju Ukrainā uzrunās abas Krievijas parlamenta apakšpalātas.

Savukārt Krievijas parlamenta apakšpalātā piektdien paredzētas debates par likumprojektu, kas atvieglo jauno teritoriju pievienošanu Krievijai.

Jau vēstīts, ka Krievijas armijas okupētajā Krimā svētdien notika «referendums» par pievienošanos Krievijai.

Saskaņā ar promaskavisko varasiestāžu datiem par iekļaušanos Krievijas sastāvā nobalsojuši 96,77% referenduma dalībnieku.

Krimas parlaments pirmdien pasludinājis neatkarību no Ukrainas un vērsies pie Krievijas ar lūgumu uzņemt to Krievijas Federācijas sastāvā.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība referendumu uzskata par neleģitīmu. Krimas tatāri, 12-15% no pussalas iedzīvotājiem, referendumu boikotēja.

Eiropas Savienība (ES) un ASV pirmdien noteica sankcijas pret Krievijas un Krimas amatpersonām, kuras tiek vainotas Ukrainas krīzē.

Komentāri (222)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu