PVD tirdzniecības vietās atklājis tūkstošiem aizdomīgu olu (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Candlemaker, CC BY-NC-ND 2.0

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Lieldienu laikā, veicot pārbaudes pārtikas aprites uzņēmumos un īpašu uzmanību veltot olu tirdzniecībai, no apgrozības tirdzniecības vietās ir izņēmis 7950 olu, kurām konstatēts neatbilstošs marķējums, «Apollo» uzzināja PVD.

Lieldienu laikā, no 17.aprīļa līdz 23.aprīlim, veikta 82 tirdzniecības uzņēmumu pārbaude.

Pārbaužu laikā pārmarķētas olas konstatēja 33 tirdzniecības uzņēmumos, galvenokārt Kurzemes un Zemgales pusē. Jāatzīmē, ka lielākoties tirdzniecības uzņēmumi jau paši no apgrozības bija izņēmuši kopumā 7609 olas un sagatavojuši tās nosūtīšanai piegādātājiem, par to uzrādot PVD inspektoriem preču atgriešanas pavadzīmi.

Pirms Lieldienām, veicot pastiprinātas pārbaudes, PVD atklāja, ka vistu olu marķējuma vizuālais izskats un teksts atšķiras no ražotāja marķējuma, uz dažām olu iepakojuma kastēm bija pat divi marķējumi – ražotāja un pārmarķētais. Tāpat pārbaudes laikā inspektori konstatēja, ka derīguma termiņu informācija preču pavadzīmēs un olu kastu marķējumā būtiski atšķiras

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu