Rabarberu sorbets (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Poikāns

Nepieciešams:

1 kg rabarberu
4 olu baltumi
300 g cukura
0.5l kvasa
2 tējk. medus
laima sula

Pagatavošana:

Rabarberus nomizo un sagriež, pārlej ar verdošu ūdeni, nokāš un sablenderē ar 150 g cukura. Atsevišķā traukā stingrās putās saputo olu baltumus ar otru pusi cukura. Putas sajauc ar rabarberu masu. Visu pilda nelielos trauciņos un liek saldētavā. Pēc 30 minūtēm masu nedaudz apmaisa un liek atpakaļ vēl uz 1 stundu. Mērce: kvasu vāra uz lēnas uguns 1 stundu, pievieno medu un vāra vēl gandrīz tikpat ilgi. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno laima sulu pēc garšas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu