Radevičai trešā vieta priekšpēdējā «Dimanta līgas» posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušā gada Eiropas čempione tāllēkšanā un šīgada pasaules čempionāta bronzas godalgas ieguvēja latviete Ineta Radeviča ceturtdien izcīnīja trešo vietu IAAF «Dimanta līgas» priekšpēdējā, 13.posmā, kas notiek Cīrihē.

Latviete savā labākajā, sestajā, mēģinājumā aizlēca 6,61 metra tālumā, ar pēdējo lēcienu tiekot pie bronzas godalgas.

Pirmajā vietā ar 6,72 metrus tālu lēcienu ierindojās divkārtējā pasaules čempione amerikāniete Britnija Rīze, bet otrā ar rezultātu 6,67 metri bija baltkrieviete Nastasija Mirončika-Ivanova.

Līdzīgi kā pasaules čempionātā Tegu, arī šoreiz Radeviča gandrīz visus lēcienus veica vienādi augstā līmenī - otrais un ceturtais mēģinājums latvietei netika ieskaitīts, taču pārējos viņa uzrādīja rezultātus 6,49 metri, 6,55 metri un 6,36 metri.

«Dimanta līgas» ieskaitē Radeviča tādējādi nopelnīja divus punktus, kas latvietei bija pirmie šosezon. Savas disciplīnas kopvērtējumā viņa pēc septiņām paredzētajām sacīkstēm ieņēma piekto vietu, bet pirmo vietu ar 23 punktiem izcīnīja Rīze.

Tikmēr šķēpmešanas sacensībās startēja latviete Madara Palameika, kura ar rezultātu 59,76 metri deviņu sportistu konkurencē ierindojās 8. viētā.

Pie panākuma ar 69,57 metrus tālu metienu tika Kristīna Obergfola.

Līdz šim Palameika bija vienīgā Latvijas sportiste, kas tikusi pie «Dimanta līgas» ieskaites punktiem. Viņa to paveica desmitajā posmā Monako, kurā izcīnīja trešo vietu, tiekot pie viena punkta.

Disciplīnas kopvērtējumā Palameika pēc paredzēto deviņu sacensību aizvadīšanas ieņēma piekto vietu, kamēr pirmo vietu ar 28 punktiem izcīnīja Obergfola.

Jau vēstīts, ka katrā no 32 disciplīnām sportisti, kuri IAAF «Dimanta līgas» noslēgumā būs saņēmuši visvairāk punktu, tiks apbalvoti ar četru karātu dimantu, kura vērtība būs apmēram 80 tūkstoši ASV dolāru (44 tūkstoši latu).

Sacensību sezona noslēgsies ar 16.septembrī Briselē paredzētajām sacensībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu