Radevičai vēsturiska bronzas medaļa pasaules čempionātā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu tāllēcēja Ineta Radeviča šodien pasaules čempionātā Dienvidkorejas pilsētā Daegu izcīnīja bronzas godalgu.

Pagājušā gada Eiropas čempione labāko lēcienu veica pēdējā, sestajā mēģinājumā, kad aizlēca 6,76 metrus tālu. Kopumā Inetai tika ieskaitīti pieci no sešiem lēcieniem - pirmajā viņa aizlēca 6,61 metru, otrajā - 6,63 metrus, trešajā - 6,66 metrus, bet ceturtajā 6,61 metru.

Zelta medaļu izcīnīja amerikāniete Britnija Rīza, kura aizlēca 6,82 metrus tālu, turklāt viņas pirmais lēciens bija vienīgais, kurš tika ieskaitīts. Sudraba medaļu ieguva Krievijas tāllēcēja Olga Kučerenko, kura sasniedza rezultātu 6,77 metri.

Radeviča no sudraba medaļas atpalika tikai par centimetru, bet ceturtajā vietā esošo baltkrievieti Natāliju Mirončiku-Ivanovu latviete pārspēja par diviem centimetriem.

Jāpiebilst, ka šī ir pirmā medaļa Latvijai pasaules vieglatlētikas čempionātos kopš neatkarības atjaunošanas. Līdz šim Latvijas sportisti pasaules čempionātos bija tikuši pie vienas medaļas, kad 1983. gadā Helsinkos bronzu PSRS izlases sastāvā izcīnīja šķēpmetējs Dainis Kūla.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu