«Radio 101» izsludina «lokautu» un skandina vienu dziesmu (101)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pēc vakar notikušās pārdošanas izsolē «Radio 101» izsludinājis «lokautu» un šodien ēterā tiek raidīta viena un tā pati dziesma.

Kā novēroja aģentūra LETA, radio mājas lapā ir redzams grupas «The Doors» izpildītās dziesmas «The end» videoklips un uzraksts «Lokauts». Arī radio ēterā skan tikai šī dziesma.

«Radio 101» tviterkontā šodien pausts, ka bijušie īpašnieki un nākotnes īpašnieki nav norēķinājušies ar darbiniekiem vai izrādījuši interesi par tālāku sadarbību. «Līdz nav panākta savstarpēja vienošanās starp @radio101lv darbiniekiem un īpašniekiem, radio tālākā darbība ir apturēta,» teikts tviterkontā.

Jau ziņots, ka likvidējamās «Latvijas Krājbankas» («Krājbankas») administrators SIA «KPMG Baltics» otrdien izsolē kādai fiziskai personai pārdevis «Radio 101», biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja administratora pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Fiziskā persona piedāvājusi cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi izsoles sākumcenu, paskaidroja Fīrmanis. Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsolē pārdotas «Radio 101» juridiskās īpašnieces SIA «TeleMedia centrs» un tās meitasuzņēmumu SIA «Radio Trīs», un SIA «Radio Zemgale» kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī «Krājbankas» prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā. Kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums.

Maksājums, lai darījums būtu oficiāli noticis, jāveic 14 dienu laikā.

Līdz pirmdienas, 29.aprīļa vakaram uz izsoli bija pieteikušies četri pretendenti - trīs juridiskas un viena fiziska persona. Visas - no Latvijas. Savukārt šodien izsolē piedalījās deviņi pretendenti.

Kā ziņots, jau februārī bija plānots izsolīt bankas prasījuma tiesības pret «Radio 101» īpašnieci 672 863 latu apmērā. Toreiz izsoles sākumcena bija 140 561 lats. Prasījuma tiesības netika izsolītas, jo viens no pretendentiem uz izsoli neieradās, bet otrs nesolīja.

Fīrmanis biznesa portālam «Nozare.lv» paskaidroja, ka ir vairāki iemesli, kādēļ šoreiz izsoles sākumcena ir zemāka nekā iepriekš. Piemēram, ir mainījies izsoles priekšmets, jo iepriekšējā izsolē izsolīja tikai prasījuma tiesības, bet tagad arī kapitāldaļas. Novērtējot pārdodamo priekšmetu, ir vērtētas gan iespējas atgūt līdzekļus, gan arī uzņēmumu, kuru kapitāldaļas tiek pārdotas, finansiālā situācija. Pirms iepriekšējās izsoles bija signāli un vairāki piedāvājumi iegādāties prasījuma tiesības par augstāku cenu nekā vērtējums, tādēļ, vienojoties ar personām, kuru labā minētais priekšmets tika izsolīts, izsoles cena tika noteikta augstāka nekā izsoles priekšmeta reālā vērtība.

«Radio 101» juridiskais īpašnieks «TeleMedia centrs» reģistrēts 2010.gada 5.janvārī un līdz 24.martam pilnībā piederēja Sergejam Fiščenko. 24.martā par «TeleMedia centra» īpašnieku kļuva bijušais «Radio SWH» finanšu direktors, «Radio 101» valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis.

«TeleMedia centrs» 2011.gadā strādājis ar 230 676 latu apgrozījumu, kas ir par 70,6% vairāk nekā 2010.gadā, kad šis rādītājs bija 135 193 lati. Uzņēmuma zaudējumi gandrīz dubultojušies - no 107 253 latiem 2010.gadā līdz 196 542 latiem 2011.gadā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Uzņēmums nodarbojas ar radio programmas sagatavošanu un pārraidīšanu, reklāmas pakalpojumu sniegšanu. Sabiedrība veido radio programmu ar nosaukumu «Radio 101», kas tiek pārraidīta Rīgā un Liepājā, gan arī caur meitasuzņēmumiem Vidzemē un Zemgalē.

Lai nodrošinātu sabiedrības darbību un izstrādāto projektu realizāciju, sabiedrība 2011.gadā palielināja pamatkapitālu līdz 221 250 latiem. Lai nepieļautu likviditātes risku, uzņēmuma valde meklēja iespējas 2012.gadā piesaistīt papildu finanšu resursus.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt «Krājbankas» administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu