Radīta vīna glāze, kas saglabā dzēriena smaržas nianses

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

 Franču stikla izstrādājumu ražotājs cer, ka jaunas formas glāze ļaus labāk izbaudīt dzēriena smaržas nianses.Tulpes zieda formas glāze ar platu un plakanu apakšējo daļu un sašaurinātu augšējo daļu neļaus dzēriena sastāvā esošajam alkoholam nomākt vīna smaržu, apgalvo luksusa kristāla glāžu ražotājs «Baccarat».

Glāzes dizains neļauj šķidrumam pārlieku saskaloties, jo tad vīns oksidējas un pazūd tā smalkais aromāts, sacīja kompānija.

«Tas ir revolucionāri,» teica «Baccarat» vadītājs Ķīnā Fransuā Meneti. «Dizains veidots tā, lai atklātu vīnu.» Viņš piebilda, ka līdzsvars starp alkoholu un aromātu vīnā ir tikpat nozīmīgs kā «iņ» un «jan» ķīniešu filozofijā.

«Tas ir tāpat kā līdzsvars starp uguni un ūdeni. Glāze līdzsvaro no alkohola nākošo uguni un ūdens komponentu - smaržu,» viņš uzskata.

Jaunās glāzes šogad laistas klajā Francijā, un pagājušajā mēnesī tās nonāca pārdošanā arī Ķīnā.

Saskaņā ar izstādes «Vinexpo» un pētījumu kompānijas «International Wine and Spirit Research» datiem pagājušogad Ķīna bija piektā visvairāk vīna patērējošā valsts.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu