Raidījums: KNAB pie atbildības saucis Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Pētersoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn pie administratīvās atbildības saucis otro personu Iekšlietu ministrijā valsts sekretāri Ilzi Pētersoni, svētdien vēsta raidījums «Nekā personīga».

Viņa pērn apvienojusi darbu ministrijā ar aizliegtiem amatiem komcersabiedrībās - uzņēmumā, kas nodarbojas ar jūrnieku aģentēšanu, «Lapa Ltd.» un SIA «Marstream»  ieņēmusi valdes locekles amatu, ko likums neatļauj.

Pētersone ir viena no 86 amatpersonām, ko KNAB pērn sauca pie administratīvās atbildības.

Par pārkāpumu Pētersonei saskaņā ar KNAB uzlikto sodu nācies samaksāt 100 latus, bet gada vidū viņa bijusi spiesta arī pamest darbu privātajā sektorā.

Ik gadu pie administratīvās atbildības KNAB sauc tuvu pie simt amatpersonām.

KNAB nedomā, ka naudas sodu paaugstināšana atturēs amatpersonas pārkāpt likumu. Birojam ir tiesības likt amatpersonām atlīdzināt valstij nodarītos zaudējumus. Un naudas piedziņa vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā katru gadu notiek. Kā sodu KNAB var lūgt arī amatpersonas no amata atbrīvot, tomēr praksē šādu piemēru nav. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu