Raidījums: SM apsver iespēju vilcienus tomēr pirkt no CAF (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Satiksmes ministrija (SM) izstrādājusi priekšlikumus spāņu ražotājam «Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles» (CAF), lai mediācijas procesa laikā Stokholmā panāktu vienošanos par vilcienu iegādi, liecina neoficiālā informācija, kas nonākusi Latvijas Televīzijas raidījuma «De facto» rīcībā.

Mediācijas procesa sākumā CAF aicinājuši «Pasažieru vilciena» (PV) pārstāvjus turpināt oktobrī strupceļā nonākušo sarunu un atgriezties pie līguma grozījumu precizēšanas. Taču šo priekšlikumu Latvijas puse noraidīja, vēsta «De facto».

Līdz 18.decembrim savs piedāvājums jāizsaka PV. «De facto» zināms, ka SM vēlas, lai CAF piekrīt tam nolikumam, kas bija iepirkuma konkursā nevis vēlākajiem līguma grozījumiem. Turklāt SM apņēmusies panākt, lai par 15% samazina piegādājamo vilcienu skaitu. Abas puses atkal tiksies janvāra sākumā.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) pagaidām nevēlas atklāt, vai vienošanos ar šiem nosacījumiem atbalstīs: «SM uzstādījums ir, ka šis iepirkuma apjoms jebkurā gadījumā, vai tas ir panākts mediācijā, vai tas ir jauns iepirkums, jāsamazina. Šajā gadījumā ir svarīgi sagaidīt mediācijas rezultātus un tad tos komentēt.»

Tikmēr Saeimas deputāts Ivars Zariņš (SC) pauž pārliecību, ka vienošanos izdosies panākt: «Ja abas puses būs gatavas turpināt (sarunas) no vietas, kur tās beidzās, tad ļoti iespējams, ka mediācijas process var ļoti ātri nonākt pie risinājuma.»

Tomēr joprojām pastāv iespēja, ka sarunas varētu izgāzties. Raidījuma rīcībā ir neoficiāla informācija, ka divi no pieciem PV valdē esošajiem kategoriski iebilst vilcienu pirkšanai no CAF. Viņuprāt, līgums būtu jāslēdz ar dienvidkorejiešu ražotāju «Hyundai» vai Šveices kompāniju «Stadler». Taču jauns iepirkums procesu būtiski pagarinātu.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu