Raidījumu ciklā «Krāpnieku pilsēta» uzzini, kā izvairīties no apkrāpšanas ceļojuma laikā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai ceļojuma laikā nenonāktu zagļu vai krāpnieku nagos, kanālā «National Geographic» no ceturtdienas, 2.janvāra, skaties raidījumu ciklu «Krāpnieku pilsēta-2» («Scam City-2»), informēja «Fox International Channels» sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus. 

Raidījumā būs iespēja uzzināt, kā darbojas tūristu apkrāpšanas bizness desmit populārās pasaules lielpilsētās, tostarp Ņujorkā, Ņūorleānā, Mehiko, Jeruzālemē, Mumbajā, Londonā un Amsterdamā. Raidījuma veidotāji, izmantojot slēpto kameru un izsekošanas taktiku, parāda, kur spieto blēži, meklējot ikvienu iespēju, lai dažādos veidos apšmauktu lētticīgus vai izklaidīgus tūristus.

Bezbailīgais un zinātkārais raidījuma vadītājs Konors Vudmans, kurš pēc profesijas ir ekonomists un deviņus gadus strādājis finanšu sektorā Londonā, ir gatavs uzņemties vislielākos riskus, lai aizraujošā un viegli uztveramā veidā skatītājam stāstītu par blēdību shēmām. Viņš izliekas par parastu tūristu, iedraudzējas ar krāpniekiem un ļauj viņiem sevi nomedīt.

Viena no nervus kutinošākajām ir epizode, kurā drošsirdim pieliek pie deniņiem pistoli brīdī, kad viņš spēlē krievu ruleti kādā klubā Ņūorleānā. Izrādās, ka tūristu apkrāpšanas rūpals ir cieši saistīts ne tikai ar legālo biznesu, bet arī ar organizēto noziedzību, narkotikām un cilvēku nolaupīšanu.

Tūristiem uzglūnoši ļaunprāši sastopami daudzviet - gan publiskās vietās, gan privātos klubos. Varbūt vaicāsi, kas tad var notikt, ja uzsāc kontaktu ar kādu no šiem slīpētajiem ļaudīm? Sekas var būt ļoti nepatīkamas - nemaz nemanīsi, kā Tev izvilks naudas maku. Vari palikt arī bez citām vērtīgām mantām, Tev var iesmērēt lētus krāmus, uzdodot tos par vērtīgām relikvijām vai dārglietām, piespiest samaksāt pasakainas summas par braucienu ar taksometru vai pāris alus kausiem.

Krāpnieku shēmas ir tik daudzveidīgas un izsmalcinātas, ka nereti par viņu upuriem krīt pat gudri un piesardzīgi cilvēki. Raidījumā uzzinātais Tevi nodrošinās pret nepatīkamiem starpgadījumiem ceļojuma laikā.

  • Skaties raidījumu ciklu «Krāpnieku pilsēta-2» ceturtdienās, plkst.19.00, sākot no 2.janvāra. Tikai kanālā «National Geographic».
Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu