Rajevska: par agru «Saskaņas centram» gatavot bēru ceremoniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par agru gatavot bēru ceremoniju apvienībai «Saskaņas centrs» (SC), ņemot vērā, ka šim politiskajam spēkam, pārspīlēti sakot, ir pārdomāta sociālā politika, aģentūrai LETA sacīja Vidzemes augstskolas asociētā profesore Feliciana Rajevska.

SC pašvaldību līmenī nodarbojas ar reālām problēmām - cilvēku labklājības un iedzīvotāju nodarbinātības līmeņa uzlabošanu. Politoloģe kā piemērus minēja Rīgas 1.slimnīcas renovēšanas plānus un Rīgas 2.slimnīcas renovēšanas darbus.

Rajevska atzina, ka SC izteikumi par iespēju rosināt referendumu pensijas vecuma paaugstināšanas jautājumā ir populistisks gājiens. «Pensijas vecuma paaugstināšana ir neizbēgama, un ar to ir jāsamierinās. Jautājums ir, kādā tempā tā notiek,» skaidroja politoloģe.

Viņasprāt, viena no Latvijas politikas un valdošo politiķu nelaimēm ir uzskats, ka, ja politiķi izliksies, ka Latvijā nepastāv liela krievvalodīgo kopiena, tad Latvijā krievvalodīgie arī nebūs. Tā ir skarba attieksme, jo politiķi nevar izlikties, ka šī pašpietiekamā kopiena neeksistē. SC nāk par labu, ka viņi šajā jautājumā neizliekas un piedāvā savus risinājumus.

Kā ziņots, februārī notikušajā referendumā par valsts valodas statusa noteikšanu krievu valodai Satversmē piedalījās 1 098 847 jeb 71,12% vēlētāju. «Par» bija 273 347 jeb 24,88% referenduma dalībnieku, bet pret grozījumu pieņemšanu - 821 722 jeb 74,8% vēlētāju, kas piedalījās balsošanā. Kopumā no Latvijas balsstiesīgajiem «par» nobalsoja 17,69%, bet «pret» bija 53,19% pilsoņu.

LETA jau ziņoja, ka līdz 2013.gada pavasarim plānots renovēt Rīgas 1.slimnīcas korpusu. Līguma summa ir 3,9 miljoni latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Savukārt Rīgas 2.slimnīcā pabeigti renovācijas darbi neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā. Projekta kopējās izmaksas - 468 549 lati. Rīgas domes līdzfinansējums bija 70 282 lati jeb 15% no kopējā finansējuma, bet Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums - 398 267 jeb 85% no kopējā finansējuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu