Rajevskis par valdību: lieta nav bezcerīga, bet ir viena problēma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašreizējā valdības sastāvs nav slikts, daudzi ministri sevi parādījuši pozitīvā gaismā, uzskata politologs Filips Rajevskis.

Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» viņš skaidro: «Jāatzīst, ka ministru sastāvs nav nemaz slikts. Ja [Robertam] Ķīlim izdotos izmest no darba 50 birokrātu un uzspridzināt ministriju, domāju, daudzi priecātos. Arī mūsu ārlietu ministrs [Edgars]Rinkēvičs (ZRP) pagaidām runā adekvāti. Grūtāka situācija ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru [Edmundu Sprūdžu (ZRP)], taču viņš dievojas, ka teju, teju pa pastu saņemšot diplomu. Sprūdžs gaida paciņu ar MBA grādu... Arī ekonomikas ministrs [Daniels Pavļuts] paspējis sevi iezīmēt ar something special, īpaši labām angļu valodas zināšanām. Lieta nav bezcerīga. Vienīgā problēma [Valdis] Zatlers (ZRP), kurš kaut kā jāaizdabū prom... Kamēr viņš personificēs partiju, aina būs bēdīga,» uzskata Rajevskis.

Savukārt Eināra Repšes iespējamās partijas parādīšanos uz skatuves Rajevskis salīdzina ar «līdakas ielaišanu slinku, pārbarotu karpu dīķī».

«Vienotība» ir sasniegusi savu apogeju. Tāpat kā citas partijas līdzīgā situācijā, tā kļūst aroganta, sāk defragmentēties, politiķi uzpūšas kā baloni. Tā notika ar Latvijas ceļu, TP, ar [Aināru] Šleseru. Iekšējās konkurences trūkums noved līdz stāvoklim – kā mani var neievēlēt?! Var. Iespējams, šis ir manevrs, kā revitalizēt «Vienotību»; kaut kas līdzīgs līdakas ielaišanai slinku, pārbarotu karpu dīķī,» tā Rajevskis.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu