Ralfs Sirmacis kļūst par jaunāko Latvijas rallija čempionu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandas ekipāžas Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs uzvaru R2 klasē beidzies autorallijs «Kurzeme». Vienu posmu līdz Latvijas čempionāta finišam Sirmacis jau priekšlaicīgi nodrošinājis Latvijas čempiona titulu autorallijā, kļūstot par visu laiku jaunāko Latvijas rallija čempionu.

18 gadus vecais Sirmacis «Kurzemes» ralliju neaizvadīja maksimālā ātrumā, jo primārais bija nodrošināt Latvijas čempiona titulu. Lai to izdarītu komandas ekipāžai atlika vien finišēt, taču jaunietis finišu sasniedza čempiona stilā - izcīnot uzvaru. «Esmu ļoti laimīgs!,» pēc finiša atzinās Ralfs Sirmacis. «Šajā rallijā mans uzdevums bija braukt droši, tomēr neiztikām arī bez piedzīvojumiem - astotajā ātrumposmā kādu laiku braucu pa grāvi uz diviem riteņiem un nebija tālu no avārijas. Tomēr viss beidzās laimīgi. Pēdējos ātrumposmus veicu īpaši piesardzīgi, taču nu čempiona tituls ir rokā. Šogad vēlētos izcīnīt arī Latvijas čempiona titulu rallijsprintā, tāpēc pēdējā rallijā - Latvija - startēšu rallijsprinta, nevis rallija ieskaitē. No visām 2WD mašīnām «Kurzemē» bijām otrie aiz krieva Dmitrija Mjačina, taču rezultātus īsti nesalīdzinājām - šoreiz nebija uzdevums viņu noķert.»

Atzīstamu sniegumu demonstrēja vēl viena «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandas ekipāža Mārcis Ķenavs / Armands Ķenavs, kas finišēja otrajā vietā R2 klasē un bija trešie no visām 2WD mašīnām. No R2 uzvarētāja Sirmača Ķenavi atpalika vien 9,1 sekundi, bet no krieva Mjačina - 32 sekundes. Tādējādi arī Latvijas R2 čempionāta kopvērtējumā Mārcis Ķenavs izvirzījies otrajā vietā, apsteidzot komandas biedru Kārļa Nebara / Gundara Berķa ekipāžu.

Trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis, kuri šogad piedalās «OKartes Autosporta Akadēmijas» atlases sacensībās un pretendē uz vietu «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandā 2013.gadā. Blūms sekundi sekundē spēkojās ar Kārļa Nebara duetu līdz priekšpēdējā ātrumposmā Nebars pieļāva kļūdu un izlidoja no trases. Līdz ar to finišā Blūms trešais, Nebars ceturtais.

«OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komanda no rallija «Kurzeme» mājup vedīs arī izcīnītu kausu par uzvaru komandu vērtējumā. Šogad komandu vērtējumā «OKartes Autosporta Akadēmija» izcīnījusi piecas no sešām iespējamām uzvarām, faktiski jau nodrošinot Latvijas čempiona titulu. Teorētiskas izredzes uz zelta godalgu gan vēl saglabā arī «Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda», tomēr tās drīzāk ir tikai matemātiskas, nevis reālas.

Latvijas autorallija čempionāts noslēgsies ar ralliju «Latvija» 29. un 30.septembrī. Šajā rallijā ne tikai uzzināsim, kam pienāksies Latvijas čempionāta sudraba un bronzas godalga R2 klasē, bet arī noskaidrosim «OKartes Autosporta Akadēmijas» 2012.gada sezonas uzvarētāju. Astoņi finālisti Jūrmalas pilsētas ātrumposmā cīnīsies par iespēju 2013.gadā startēt Latvijas rallija čempionātā «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandas sastāvā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu