Rallijā «Liepāja» norisinās pirmie seši ātrumposmi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis/www.go4speed.lv

Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posmā - rallijā «Liepāja» - šodien norisinās pirmie seši ātrumposmi.

Pirmajam no šodienas «dopiem» starts plānots plkst.10.55, bet noslēdzošais ātrumposms sāksies plkst.17.30.

Pēc tam svētdien posms turpināsies ar atlikušajiem sešiem «dopiem».

Kvalifikācijas ātrumposmā piektdien ātrākais bija Vācijas pilots Zeps Vīgands. Ar «Škoda Fabia S2000 Rally» automašīnu braucošais vācietis 3,6 kilometru distanci veica minūtē un 41,49 sekundēs, par 1,06 sekundēm apsteidzot britu Kreigu Brīnu («Peugeot 207»). Vēl par 0,7 sekundēm atpalika soms Esapeka Lapi («Škoda Fabia S2000»). Savukārt ceturtajā vietā ātrumposmu pabeidza ar Latvijas licenci braucošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins.

Rallijs «Liepāja» risinās Liepājas un Kuldīgas apkārtnē. Kopumā 58 automašīnām divās dienās jāveic 12 ātrumposmi, kuru kopējais garums ir 240,56 kilometri. Pazīstamākais braucējs šogad ir «M-Sport» komandā braucošais francūzis Braiens Bufjē, kurš sacenšas arī pasaules autorallija čempionātā (WRC).

Pirms gada Latvijas posmā ERČ ieskaitē uz starta izgāja vien 37 automašīnas.

Eiropas čempionāta ieskaitē zem Latvijas karoga bez Grjazina šogad startēs arī «LMT Autosporta akadēmijas» piloti Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis, kuri abi brauks ar R2 klases «Ford Fiesta» mašīnām, ar šādu mašīnu brauks arī Nauris Bruņinieks, kurš šogad plānojis piedalīties vairākos ERČ posmos, ar «Mitsubishi Lancer Evolution X» mašīnu uz starta dosies Jānis Vorobjovs, bet ar «Mitsubishi Lancer Evolution IX» brauks Mārtiņš Svilis.

Tāpat paralēli ERC posmam risināsies arī pirmie divi Latvijas čempionāta posmi, kuriem pieteikušies 32 braucēji. Katra sacensību pilnā diena būs kā atsevišķs nacionālā seriāla ieskaites posms.

Par Latvijas čempioniem 2014.gadā kļūs trīs automašīnu grupu dalībnieki - R5, N4 un R2.

Latvijas autorallija čempionātā šogad paredzēti astoņi posmi. Divām Liepājas sacīkstēm sekos vēl viens ziemas rallijs - februāra otrajā pusē paredzētais rallijs «Sarma». Vasarā būs trīs posmi Latvijas teritorijā - ralliji «Talsi», «Kurzeme» un «Latvija» -, bet kaimiņvalstīs norisināsies «Viru» rallijs Igaunijā un «300 ezeru» rallijs Lietuvā.

Kā ziņots, ERČ posmi Latvijā notiks vēl vismaz trīs gadus.

ERČ šīgada sezonā ir 12 posmi - trīs sniega un ledus ralliji, kas veido jauno ERČ Ziemas kausa izcīņu, divi grunts posmi, četri asfalta seguma posmi un trīs jauktā asfalta un grants seguma ralliji. Sezona tiek dalīta divās daļās - pirmie un pēdējie seši posmi -, čempionāta kopvērtējumā skaitot četrus labākos rezultātus no katras daļas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu