Rallijā Liepāja-Ventspils piedalīsies 79 ekipāžas no 17 valstīm (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.ewrc.cz

Februāra sākumā gaidāmajā Eiropas autorallija čempionāta (ERC) otrajā posmā - rallijā Liepāja-Ventspils - kopumā startēs 79 ekipāžas no 17 dažādām valstīm, ceturtdien lidostā «Rīga» notikušajā preses konferencē informēja «RA Motosport» preses sekretārs Jānis Unbedahts.

Sacensībās ar «Peugeot 207 S2000» automašīnu startēs franču leģenda un 2012.gada Rumānijas čempions Fransuā Delakūrs. Tāpat dalību rallijā apstiprinājuši arī 33 gadus vecais Somijas čempions Jari Ketomā un Jans Černijs no Čehijas.

Kā ziņots, rallijs Liepāja-Ventspils notiks no 1. līdz 3.februārim. Sniegotajos Kurzemes ceļos viesu un pašmāju autosportistiem būs jāveic 15 ātrumposmi 240 kilometru garumā.

Kopumā šosezon ERC tiks aizvadīti 13 posmi, un sportisti var cīnīties par titulu, arī nepiedaloties visos sezonas posmos - tiks ņemti vērā viņu labākie četri rezultāti no pirmajiem septiņiem un arī labākie četri no pēdējiem sešiem sezonas posmiem.

Paredzams, ka šī sezona būs ERC pārejas posms uz jauniem starptautiskā seguma apmēriem, bet līdz ar 2014.gada sezonu tas kļūs par vienu no lielākajiem pasaules rallija seriāliem.

Iepriekšējos gados ERC notika pēc sarežģītu koeficientu formulas, kas neveicināja sacensību popularitāti. Zīmīgi, ka šī nebūs pirmā reize, kad Latvijā un arī Liepājā notiks Eiropas čempionāta posms, - 2003.gadā Eiropas čempionāta posma statuss bija rallijam «Kurzeme», tomēr tas bija ar zemu koeficientu, kas neradīja augstu prestižu.

ERC ieskaitē sacensībās sacentīšoties 42 ekipāžas, bet Latvijas čempionāta - 48.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu