Rallijsprintā un rallijā «Alūksne 2013» uzvar Vasilijs Grjazins (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova/4rati

Uz Latvijas rallijsprinta čempionāta 1.posmu, Igaunijas rallija kausa 1.posmu un rallija «Alūksne» kausa izcīņu individuālajā ieskaitē pagājušajā nedēļas nogalē bija ieradušies teju 60 dalībnieku.

Uzvarot sešos no astoņiem ātrumposmiem bija Vasilijs Grjazins/Dmitrijs Čumaks ar «Ford Fiesta» S2000 automašīnu. Lai gan līdz pat rallija beigām otrajā pozīcijā stabili turējās Mārtiņa Sviļa/Ivo Pūķa ekipāža, diemžēl neveiksme pēdējā ātrumposmā Svili/Pūķi atmeta uz 11.vietu kopvērtējumā.

Otrajā vietā kopvērtējumā, tāpat kā pagājušajā gadā, palika igauņi Siim Plangi/Marek Sarappu, bet trešie – vienīgā Ukrainu pārstāvošā ekipāža Vitālijs Puškars ar stūrmani Ivanu Mišinu.

Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse (R4 «Mitsubishi EVO X») līdz piektajam ātrumposmam bija vistuvāk sacensību līderim, tomēr pēc kļūdas 5.ātrumposma un kupenā atstātām gandrīz 15 minūtēm, sportisti no cīņas par uzvaru izstājās un ralliju finišēja 14.vietā.

Patīkami pārsteidza brāļu Bergmaņu ekipāža, kas jauno rallija sezonu uzsāka ar augsto 4.vietu rallijsprinta un rallija kopvērtējumā, kā arī rallijsprinta «4 WD Open» klasē.

Otrie rallijsprinta ieskaites «4 WD Open» klasē, priecējot skatītājus ar plašām sānslīdēm un sniega vērpetēm – Ali Jansons/Ainārs Šusts, trešie Gints Bremze/Toms Freibergs.

Rallijsprinta «4 WD» klasē ātrākais pagājušā gada «Okartes autosporta akadēmijas» finālists Kārlis Nebars/Oļģerts Dambrovs, otrie Rimants Kalniņš ar Jāni Siliņu, trešā vieta Laurim Unāmam/Haraldam Kauliņam.

«2 WD Open» klasē uzvaru izcīnīja Atis Bruņinieks ar Edgaru Grīnu («LADA Samara»). Viņi saņēma arī organizatoru un sacensību atbalstītāju sarūpēto naudas balvu 1000 eiro, kā ātrākā ekipāža starp vienas ass piedziņas automašīnām.

Otrā vieta «2 WD Open» pagājuša gada čempionam Ralfam Sirmacim/Mārim Kulšam, trešie klasē Guntim Lielkājim un Vilnim Miķelsonam.

Rallijsprinta 1600 ieskaitē ātrākais izrādījās šīs klases 2012.gada čempions Raivis Ozoliņš ar jauno stūrmani Artūru Enkuru, aiz viņiem – Lauris Bērziņš/Mārtiņš Indriksons, trešie Mārtiņš Kalniņš ar stūrmani Edgaru Krūzi.

Igaunijas rallija kausa izcīņā uzvarētāja gods E 4 WD klasē ekipāžai Arsi Tupits/Rano Bundsens, E10 klasē uzvarēja Taavo Tigane/Eero Viljus, un E 2 WD - Rasmus Uustulnd/Imre Kuusk.

Komandu vērtējumā uzvaru izcīnīja «RJ Team» (piloti Edijs Bergmanis, Raivis Ozoliņš, Edgars Enkurs.)

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu