«Rally Liepāja - Ventspils» programma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākošnedēļ, no 1.februāra līdz 3.februārim, Ventspilī norisināsies līdz šim vēl nebijis pasākums «Rally Liepāja-Ventspils» 2013, kas vienlaikus ietvers FIA Eiropas Rallija čempionāta (ERC) otro posmu, kā arī Latvijas Rallija Čempionāta pirmos divus posmus.

Kopumā rallija dalībnieki pārstāvēs 17 valstis un rallijā brauks ar 80 automašīnām. Kā galvenie favorīti jānosauc somu autobraucējs Jari Ketomā, leģendārais franču autobraucējs Fransuā Delekūrs, kā arī īrs Kreigs Brīns. Sportisti sniegotajos Kurzemes ceļos 243 km garumā sacentīsies par uzvaru Eiropas Rallija čempionāta otrajā posmā.

Rallija norises plāns:

1.sacensību diena - 1.februāris

Pirms rallija atklāšanas pasākuma plkst. 12:45 Liepājā, Brīvības ielā 39, notiks preses konference. Rallija atklāšana notiks 1.februārī plkst. 14:45 Liepājā. Pēc svinīgajām uzrunām plkst. 15:30 rallijam tiks dots starts. Rallija ātrumposmi norisināsies Liepājas apkārtnē.

2.sacensību diena - 2.februāris

• Pa dienu norisināsies ātrumposmi Liepājas un Kuldīgas apkārtnē.

• Plkst. 17:20 sākas ātrumposms Ventspilī «Ventspils kalns 1», kas norisināsies slēpošanas kalnā «Lemberga hūte» un tā tuvākajā apkārtnē. Ātrumposma garums - 2,5 km.

• 2 stundas pirms sacensību sākuma tiks slēgta autotransporta satiksme rallija trasē. Apmeklētāju ierašanās - pa centrālo ieeju Slēpošanas kalnā «Lemberga hūte» no Saules ielas puses. Pie ieejas būs iespējams nopirkt biļetes uz konkrēto ātrumposmu.

• Sportisti pēc ātrumposma veikšanas pa konkrētu maršrutu, ievērojot satiksmes noteikumus, dodas uz servisa parku Lielajā laukumā. Plkst. 21:00 Lielajā laukumā norisinās Latvijas rallija čempionāta 1.posma (visi ātrumposmi 1. un 2.februārī) uzvarētāju apbalvošana.

3.sacensību diena - 3.februāris

• Dienas pirmajā pusē sacensības norisinās Kuldīgas pusē un Ventspils novadā.

• Plkst. 15:00 sākas ātrumposms Ventspilī «Ventspils kalns 2», kas norisināsies slēpošanas kalnā «Lemberga hūte» un tā tuvākajā apkārtnē. Ātrumposma garums - 2,5 km.

• 2 stundas pirms sacensību sākuma tiks slēgta autotransporta satiksme rallija trasē. Apmeklētāju ierašanās - pa centrālo ieeju Slēpošanas kalnā «Lemberga hūte» no Saules ielas puses. Pie ieejas būs iespējams nopirkt biļetes uz konkrēto ātrumposmu.

• Sportisti pēc ātrumposma veikšanas pa konkrētu maršrutu, ievērojot satiksmes noteikumus, dodas uz servisa parku Lielajā laukumā, kur, sākot no plkst. 15:35, automašīnas finišē, un Eiropas Rallija čempionāta 2.posms un Latvijas Rallija čempionāta 2.posms būs noslēdzies.

• Plkst. 17:30 Olimpiskā centra «Ventspils» foajē notiks preses konference pēc pasākuma.

• Plkst. 20:00 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti uz rallija uzvarētāju apbalvošanas pasākumu Olimpiskā centra «Ventspils» basketbola hallē. Gan sacensību uzvarētājus, gan skatītājus priecēs grupas «Auļi» uzstāšanās. Ieeja pasākumā - bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu