Rasta iespēja sakārtot kultūrvēsturisku ēku Kronvalda bulvārī 6 (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: maps.bing.com

Lai  pasargātu sliktā tehniskā stāvoklī esošo kultūrvēsturisko ēku Kronvalda bulvārī 6 no sabrukšanas un valsts iegūtu divus vērtīgus īpašumus Vecrīgā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) aicina Ministru kabinetu lemt par nama rekonstrukciju, portālu «Apollo» informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska.

Pēc nama rekonstrukcijas uz to pārceltos VARAM, kas patlaban strādā četrās ēkās, turklāt divas no tām tiek nomātas no privātīpašniekiem.

«Šāda pieeja nodrošinās efektīvu valsts rīcībā esošo nekustamo īpašumu izmantošanu, efektīvi izmantojot valsts budžeta līdzekļus šo ēku uzturēšanai un apsaimniekošanai,» uzsver VARAM valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs.

Iecerēts, ka ēku Kronvalda bulvārī rekonstruēs par valsts akciju sabiedrības «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) piesaistītajiem finanšu līdzekļiem un pēc objekta nodošanas ekspluatācijā VARAM uz to pārcelsies 2016. gadā.

Ēka Kronvalda bulvārī 6 celta 1901. gadā kā Jaunavu biedrības amatniecības skola ievērojamā vācu arhitekta Rūdolfa Filipa Donberga vadībā. Taču jau vairākus gadus, kopš šīs telpas atstāja Latvijas Jūras akadēmija, ēka stāv tukša un neapsaimniekota. Nams ietilpst UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļautā Rīgas kultūrvēsturiskajā centrā.

Pēc VARAM pārcelšanās uz Kronvalda bulvāri, valsts iegūs divus atbrīvotus īpašumus Vecrīgā Peldu un Pils ielā, kurus varēs izmantot citu iestāžu izvietošanai bez papildu nomas maksas. Konsultācijās starp VARAM, Finanšu ministriju un VNĪ ir panākta izšķiršanās īpašuma sakārtošanai piesaistīt kredītresursus.

Kultūrvēsturisko pieminekli Kronvalda bulvārī iecerēts rekonstruēt tā, lai VARAM strādātu «zaļā» un energoefektīvā namā.

«Pēdējā gada laikā esam raduši iespēju pārcelt darbiniekus no piecām ēkām uz četrām, tomēr tas, jāatzīst, vēl aizvien nav pietiekami. Darbiniekiem, atrodoties vienā ēkā, būs iespējams ekonomēt finanšu līdzekļus, kas šobrīd tiek tērēti par visu četru ēku apsaimniekošanu, kā arī tiks ietaupīti līdzekļi par divu ēku nomu, kas nav valsts īpašumā un kurās izvietoti ministrijas darbinieki. Tāpat atrodoties vienā ēkā mēs būsim pieejamāki iedzīvotājiem, lai operatīvāk risinātu viņiem aktuālus jautājumus ikdienā,» skaidro Antonovs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu