Rastorgujevam 28. vieta karjerā pirmajās masu starta sacensībās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien neveiksmīgi aizvadīja Norvēģijā notikušā Pasaules kausa izcīņas septītā posma 15 kilometru distanci ar masu startu, paliekot 28. pozīcijā.

Savukārt salīdzinoši negaidītu uzvaru izcīnīja čehs Ondrejs Moravecs, kurš tika pie pirmā panākuma karjerā.

Četrās šaušanās Rastorgujevs kopā kļūdījās astoņas reizes un spēja apsteigt vien divus konkurentus. Finišā Latvijas sportists Moravecam zaudēja trīs minūtes un 59,1 sekundi.

Par uzvaru ritēja saspringta cīņa. Moravecs šaušanās pieļāva vien vienu kļūdu un finišā par 13,7 sekundēm apsteidza Martēnu Furkadu no Francijas, kurš slēpoja par diviem soda apļiem vairāk.

Savukārt trešo vietu saspringtā finišā izrāva Ēriks Lesers no Vācijas.

Kā ziņots, šajā posmā Rastorgujevs sākotnēji izcīnīja desmito vietu desmit kilometru sprintā, atkārtojot savu karjeras rekordu, bet 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās viņam 13. vieta, kas ir sporta karjeras trešais labākais rādītājs.

Gūtais panākums latvietim kā šī posma kopējās ieskaites labākā desmitnieka sportistam ļāva kvalificēties masu startam. Šī posma rangā Rastorgujevs ieņem desmito vietu, tomēr seši no augstāk esošajiem sportistiem atrodas Pasaules kausa kopvērtējuma labāko 25 sportistu vidū, kuri automātiski tiek pie iespējas startēt masu starta sacensībās. Pārējie pieci tiek noteikti pēc konkrētā posma rezultātiem.

Šī bija vien otrā reize piecu gadu laikā, kad Latvijas sportisti piedalījās masu starta sacensībās - 2011. gada pasaules čempionāta laikā tām spēja kvalificēties Edgars Piksons.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martēns Furkāds no Francijas nostiprinājās līderpozīcijā ar 1012 punktiem, bet viņam ar 751 punktu seko četrkārtējais šī gada pasaules čempionāta uzvarētājs Emīls Hegle Svendsens no Norvēģijas, kurš šoreiz nestartēja. Savukārt trešais ar 650 punktiem ir Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks, kurš masu startā izcīnīja 16. vietu.

Rastorgujevs ar 161 punktu ieņem uz 39. vietu kopvērtējumā, bet Piksons ar diviem punktiem atrodas 94. pozīcijā.

Pēc sacensībām Norvēģijā vēl atliks divi Pasaules kausa posmi, kas abi risināsies Krievijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu