Rastorgujevam 29. vieta iedzīšanā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien, nodemonstrējot izcilu slēpošanas ātrumu, izcīnīja 29.vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Latvijas biatlonists trasē bija pārliecinoši ātrākais slēpotājs, tomēr salīdzinoši neveiksmīgā un ļoti lēnā šaušana liedza pacīnīties par visaugstākajām vietām. Līdzīgi sportists iepriekš Estersundā startēja arī sprinta distancē, kurā sestdien ieņēma 37. vietu.

Rastorgujevs trasē devās minūti un 28 sekundes aiz līdera Žana Filipa Legeleka no Kanādas. Četrās šaušanās Latvijas pārstāvis pieļāva četras kļūdas, visus piecus mērķus sašaujot tikai vienā mēģinājumā.

Finišā Rastorgujevs par minūti un 50,2 sekundēm zaudēja pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējam francūzim Martēnam Furkadam, kurš sacīkstes uzsāka kā desmitais un šāva ar vienu kļūdu, spējot tikt pie uzvaras.

Rastorgujevs starp labākajiem 40 sportistiem Pasaules kausa posmos iekļuva devīto reizi karjerā.

Otrajā vietā ar vienu kļūdu šaušanā ierindojās Andrass Birnbahers no Vācijas, kurš Furkadam zaudēja tikai 0,7 sekundes, bet trešais šoreiz bija krievs Antons Šipuļins, kurš ar vienu kļūdu šaušanā prata pakāpties no sprintā ieņemtās 23.pozīcijas.

Savukārt sprinta sacensību uzvarētājs Žans Filips Legeleks no Kanādas sacīkstes noslēdza tikai 16. vietā, šaušanā pieļaujot trīs kļūdas.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ar 16 punktiem ieņem 45.vietu, bet līderis ar 151 punktu ir Furkads.

Pārējie Latvijas biatlonisti sestdien sprinta sacīkstēs nespēja kvalificēties iedzīšanai. Edgars Piksons ierindojās 73.v ietā, bet Artūrs Koļesņikovs ieņēma 85. vietu starp 103 sportistiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu